Search

Vzhůru za Ligou mistrů. Evropský triumf může spasit Wengera, míní expert

Ruský tým přes porážku v Londýně nezanechal úplně špatný dojem. Naopak, s Arsenalem si to přijel rozdat na férovku. Paradoxně za to ale pykal.

Mladý Golovin sice po čtvrthodině odpověděl na úvodní gól Ramseyho krásnou trefou z přímého kopu, jenže poté už stříleli jen domácí.

Lacazette z penalty, jíž nařídil s pomocí kolegů přesný rozhodčí Pavel Královec.

Ramsey parádní patičkou, kterou zaskočil brankáře soupeře Akinfejeva.

Aaron Ramsey z Arsenalu dává nádherný gól v utkání s CSKA Moskva.
Gólová patička Aarona Ramseyho z Arsenalu v zápase Evropské ligy proti...

A podruhé Lacazette, jenž levačkou proměnil jednu z přihrávek špílmachra Özila.

„Byl to parádní poločas, protože oba týmy hrály dopředu, aktivně a v tempu,“ podotkl Wenger.

„Šance jsme měli i po přestávce, ale chtěli jsme už především neinkasovat,“ přiblížil domácí trenér. „V odvetě chceme opět vyhrát,“ doplnil Wenger.

Zranění Mchitarjan i Ospina

Až tři týdny bude fotbalistům Arsenalu chybět kvůli zraněnému kotníku brankář David Ospina. V odvetě čtvrtfinále Evropské ligy příští čtvrtek s CSKA Moskva by tak měl opět nastoupit Petr Čech, přestože v pohárech před ním dostával přednost kolumbijský reprezentant.

Arsenal také přišel o záložníka Henrika Mchitarjana, který kvůli zranění kolena nedohrál zápas s CSKA „Ještě nevíme, jak moc je to vážné, ale v sobotu určitě hrát nebude,“ prohlásil Wenger. (ČTK)

Jeho tým, zdá se, konečně našel formu. Zatímco na přelomu února a března prohrál čtyři zápas v řadě, proti CSKA zaznamenal už páté vítězství po sobě.

Ideální načasování formy na závěr sezony? 

V domácí soutěži ztrácí Arsenal třináct bodů na čtvrté místo. Poslední reálná šance, jak si zajistit účast v Lize mistrů a zachránit sezonu, je proto vítězství v Evropské lize. 

„To by pravděpodobně spasilo i trenéra Wengera a jeho pozici,“ uvedl Martin Keown, bývalý obránce Arsenalu.

„V Evropské lize jsme na tom dobře. Potřebovali jsme v domácím prostředí proti Moskvě vstřelit hodně gólů, což se nám naštěstí povedlo,“ řekl po čtvrtečním utkání záložník Ramsey, jedna z hvězd zápasu - nejen kvůli krásnému gólu na 3:1...

„Viděl jsem, že brankář vybíhá, tak jsem se ho pokusil přehodit. Naštěstí se mi to povedlo,“ líčil. 

Papírově nejsilnějším konkurentem Arsenalu v Evropské lize je Atlético Madrid, které v prvním čtvrtfinále porazilo Sporting Lisabon. Do semifinále mají po čtvrtečním výhrách blíž i Lazio Řím a RB Lipsko.

Let's block ads! (Why?)

https://fotbal.idnes.cz/arsenal-cska-moskva-ctvrtfinale-evropska-liga-f46-/fot_pohary.aspx?c=A180406_102800_fot_pohary_jic

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Vzhůru za Ligou mistrů. Evropský triumf může spasit Wengera, míní expert"

Post a Comment

Powered by Blogger.