Search

Bez Ronalda? Nezájem. Na Real dorazilo rekordně málo fanoušků

Bez Ronalda to není ono, myslí si nejspíš část příznivců Realu Madrid. Ti dorazili na nedělní duel úvodní kola španělské ligy v nebývale nízkém počtu. Výhru 2:0 nad Getafe na stadiónu Santiago Bernabeu, disponující kapacitou 81 000 míst, vidělo „jen“ 48 466 fanoušků.

Andrea Comas, ČTK/AP

Pro drtivou většinu klubů by šlo i tak o skvělou návštěvu, jenže v domovském stánku slavného klubu to znamenalo vůbec nejnižší diváckou kulisu na ligovém zápase od porážky 1:3 s Mallorkou v závěru sezóny 2008/09.

V tu dobu měl za sebou Real sérii pěti porážek, zároveň šlo o poslední ligový duel před tím, než Bílý balet koupil z Manchesteru United právě Cristiana Ronalda. Hvězdný Portugalec pak zahájil novou éru královského klubu. Během devíti sezón v jeho barvách nasázel 450 gólů.

Jenže pětinásobný vítěz Zlatého míče se po světovém šampionátu přestěhoval do Juventusu a jeho bývalý klub hledá nového lídra jak na hřišti, tak coby tahák pro fanoušky. Žezlo by měl podle očekávání převzít Gareth Bale, jemuž se tak naskýtá šance definitivně vystoupit z Ronaldova stínu.

Velšský rychlík začal skvěle, v úvodním ligovém duelu přispěl gólem k výhře nad Getafe. Nicméně namlsaní fanoušci evidentně berou éru po Ronaldovi zatím poměrně vlažně.

„On (Bale) ale nemusí jít v Ronaldových stopách. Je pro nás velmi důležitým hráčem. Už toho s námi vyhrál dost a nemusí nikomu nic dokazovat. Má dost sebevědomí na to, aby novou roli zvládl. Fanoušci jsou na jeho straně a on sám je v Realu velmi šťastný," hájil svého spoluhráče na klubových stránkách obránce Nacho.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/fotbal/la-liga/clanek/1015463-bez-ronalda-nezajem-na-real-dorazilo-rekordne-malo-fanousku.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Bez Ronalda? Nezájem. Na Real dorazilo rekordně málo fanoušků"

Post a Comment

Powered by Blogger.