Search

POHLED: Další, prosím! Proč Plíšková propustila kouče Krupu

Skoro za všech okolností vidí na své hře nějakou mouchu. Dychtí po grandslamovém titulu. Především proto stále míchá se složením svého podpůrného týmu - dokonce zřejmě častěji, než by sama chtěla.

Čarovný lektvar dosud neuvařila a nyní opět mění recepturu. Propustila trenéra Tomáše Krupu, radit jí bude Australanka Rennae Stubbsová, s níž si znamenitě rozuměla při jejím záskoku na posledním Turnaji mistryň, kde Plíšková postoupila do semifinále.

Na první pohled by se jí dalo vytknout příliš časté střídání pracovních partnerů. Vždyť během pouhých dvaceti měsíců protočila Jiřího Vaňka, Davida Kotyzu, Stubbsovou, Krupu... A teď se vrací k někdejší deblové šampionce z Melbourne, Londýna a New Yorku.

Je snad tak nesnesitelná? Líná? Nebo prostě moc netrpělivá? Vždyť na kurtu mnohdy vypadá, jako by jí příští výměna, skóre, fanoušci - a vlastně celé soutěžení bylo úplně putna.

Kdekdo za překotnými změnami tuší zhoubný vliv Michala Hrdličky, tenistčina manžela a manažera, částí veřejnosti bytostně nesnášeného a prohlašovaného za hrobaře její kariéry.

Na situaci kolem osmé ženy žebříčku se však lze dívat i z jiného, méně ostrého úhlu. Za skutečně bouřlivých okolností poslala k vodě jedině Kotyzu, jelikož se jí nelíbila jeho upřímná kritika vyřčená do českých médií po US Open 2017 (a ještě pár dalších záležitostí).

Vaněk od ní sám odešel ke Kvitové. Stubbsovou si najala jen na Masters. S Krupou se podle všeho rozešla v míru, poněvadž jim to prostě neladilo - dolehla na ni krize, skvostné triumfy se jaksi nedostavily...

„Já i Tomáš jsme pro úspěch dělali vše, co bylo v našich silách. Výsledky a pocity ale prostě nebyly takové, jaké od sebe očekávám. Není to o něčí vině, já nesu největší odpovědnost za své výsledky a rozhodla jsem se pro změnu,“ řekla Plíšková pro iDNES.cz. „Tomáš je super chlap a vynikající trenér, ale takové věci se prostě stávají.“

„Samozřejmě mě mrzí, ze končí cesta, ve kterou jsem věřil,“ přiznal Tomáš Krupa. „I když si nemyslím, že jsme prožívali zrovna špatnou sezonu, naše cíle byly vyšší. Karolínino rozhodnutí respektuju. Určitě v tom ani z jedné strany není něco osobního a Káju i kluky z jejího týmu kdykoliv zase rád uvidím.“

Tohle nejsou ledové fráze, jež se v branži obvykle používají při řinčivých rozchodech na kordy. Poslední Krupova věta navíc nenasvědčuje tomu, že by jeho odchod zařídil Hrdlička. Manažer dle zákulisních informací naopak horoval za trenérovo setrvání.

Jenže šestadvacetiletá Plíšková se teď potřebuje opět nastartovat. I pilná včelka Kája totiž v poslední době ztrácela chuť do práce. Tu naprosto nezbytnou touhu porážet každou sokyni, která se postaví na druhou stranu sítě, a snášet každodenní utrpení na dvorci i v posilovně.

Právě teď jí patrně prospěje vlídnější přístup, povzbuzení a pohodové naladění. Krupa je povahou hlavně přísný velitel a bručoun, nikoliv citlivě konejšící strýček či kamarád. I proto může mladou paní s nejdelšíma nohama na okruhu a zatraceně pádným podáním záhy pozvednout přátelská a pozitivní Stubbsová.

Konec Krupy u Plíškové

Zpravodajství

Série vítězství by skutečně mohla s jejím otřeseným sebevědomím udělat zázraky. Není též vyloučené, že na ni doléhá únava z drsného výcviku kondičního specialisty Marka Všetíčka, jehož angažovala v únoru. Vždyť Petra Kvitová, jiná česká vážená dáma s raketou, se po čtvrtletním brutálním fyzickém zápřahu pod německým „rasem“ Alexem Stoberem složila a musela si na WTA Tour v roce 2015 vzít tříměsíční neplacené volno.

Všetíček sliboval, že poněkud těžkopádnou Plíškovou naučí na dvorci tančit. V zimě odhadoval, že se na ní jeho bolestivá péče začne ukazovat po šesti měsících. Čili teď. Na její oblíbené severoamerické betonové šňůře.

Třeba se jeho metody projeví na podzimních akcích v Asii. Nebo v roce 2019. V divoce konkurenčním prostředí tenisových arén neexistují záruky. Plíšková třeba nikdy nevyhraje grandslam, kvůli čemuž podstupuje všechny ty experimenty. Ale třeba v její současné situaci stačí malá změna. A jedna dosud tajná přísada konečně dotvoří vítěznou směs.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.idnes.cz/analyza-karolina-pliskova-trener-tomas-krupa-odchod-f9o-/tenis.aspx?c=A180813_203518_tenis_ten

Bagikan Berita Ini

0 Response to "POHLED: Další, prosím! Proč Plíšková propustila kouče Krupu"

Post a Comment

Powered by Blogger.