Search

Strýcová v Linci zničila Kristýnu Plíškovu, Krejčíková prohrála v Číně

Připravujeme podrobnosti

Krejčíková v Tchien-ťinu ve druhém kole prohrála

Česká tenistka Barbora Krejčíková si na turnaji v Tchien-ťinu své první čtvrtfinále v sezoně nezahraje. Ve 2. kole podlehla Katie Boulterové 3:6, 6:1, 3:6. Britka bude páteční soupeřkou nejvýše nasazené Karolíny Plíškové v boji o semifinále.

Dvaadvacetiletá Krejčíková se dostala do hlavní soutěže z kvalifikace a už postupem do druhého kola dosáhla největšího letošního úspěchu ve dvouhře. Bývalé svěřenkyni wimbledonské vítězky Jany Novotné se zatím více daří ve čtyřhře, v níž po boku Kateřiny Siniakové tento rok dobyla Roland Garros a Wimbledon a čeká je Turnaj mistryň.

Aktuální česká jednička Plíšková se do Singapuru snaží probojovat a v případě postupu do semifinále přes 101. hráčku světa Boulterovou by mohla získat důležité body.

Turnaj žen v Tchien-ťinu

tvrdý povrch, dotace 750 000 dolarů

Dvouhra - 2. kolo:
Boulterová (Brit.) - Krejčíková (ČR) 6:3, 1:6, 6:3
Bacsinszká (Švýc.) - Doiová (Jap.) 1:6, 6:3, 7:5
Garciaová (2-Fr.) - Čang Jü-süan (Čína) 6:3, 6:4
Mertensová (3-Belg.) - Čepelová (SR) 6:2, 6:3

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Melicharová, Peschkeová (3-USA/ČR) - Doiová, Wacannová (Jap./Niz.) 6:3, 7:5

Djokovič je v Šanghaji ve čtvrtfinále

Srbský tenista Novak Djokovič pokračuje ve vítězném tažení a na turnaji série Masters v Šanghaji je ve čtvrtfinále. Třetí hráč světového žebříčku porazil ve třetím kole 6:4, 6:0 Itala Marca Cecchinata, jenž ho v minulém vzájemném duelu nečekaně vyřadil ve čtvrtfinále Roland Garros.

Na rozdíl pařížské antuky zápasu na tvrdém povrchu v Číně vládl Djokovič. Čtrnáctinásobný grandslamový šampion vyhrál posledních sedm gamů zápasu a 14 z posledních 16 bodů.

Jedenatřicetiletý bělehradský rodák, jenž může při své současné formě vystřídat Španěla Rafaela Nadala v čele žebříčku, už vyhrál patnáct zápasů za sebou. Před triumfy na US Open a v Cincinnati ho naposledy porazil před dvěma měsíci v Torontu mladý Řek Stefanos Tsitsipas.

K odvetě mohlo dojít v šanghajském čtvrtfinále, ale dvacetiletou hvězdičku zdolal 6:4, 7:6 Kevin Anderson. Před třemi týdny v exhibičním Laver Cupu se z vítězství radoval dvoumetrový Jihoafričan, ale poslední soutěžní duel ve finále Wimbledonu patřil jednoznačně Djokovičovi.

Obhájce titulu Federer musel i v druhém utkání na turnaji bojovat tři sety a přes Španěla Roberta Bautistu přešel po výhře 6:3, 2:6, 6:4.

Federera v Šanghaji přinutil ke třem setům nejprve Rus Daniil Medveděv a nyní i Bautista, jenž přitom dosud nad Švýcarem nevyhrál ani jednu sadu. Dnes přidal aktuálně druhý hráč světa sedmnáctý vyhraný set v řadě, Španělovi se však podařilo srovnat. Skóre bylo vyrovnané až do stavu 4:4 ve třetím setu, kdy Federer vzal Bautistovi podání a zápas čistou hrou dopodával.

Ve čtvrtfinále se dvacetinásobný grandslamový vítěz utká s Japoncem Keiem Nišikorim. Bez ohledu na své výsledky Federer o druhé místo v žebříčku přijde, pokud Djokovič postoupí do finále.

Turnaj mužů v Šanghaji

tvrdý povrch, dotace 7 086 700 dolarů

Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Cecchinato (16-It.) 6:4, 6:0
A. Zverev (4-Něm.) - De Minaur (Austr.) 6:1, 6:4
Anderson (7-JAR) - Tsitsipas (10-Řec.) 6:4, 7:6 (7:1)
Edmund (11-Brit.) - Jarry (Chile) 7:6 (7:5), 6:3 
Federer (1-Švýc.) - Bautista (Šp.) 6:3, 2:6, 6:4
Nišikori (8-Jap.) - Querrey (USA) 7:6 (9:7), 6:4
Ebden (Austr.) - Gojowczyk (Něm.) 6:2, 6:3

.

Turnaj žen v Hongkongu

Dvouhra - 2. kolo:
Gavrilovová (7-Austr.) - Niculescuová (Rum.) 6:3, 4:6, 7:6 (7:3)
Čang Šuaj (Čína) - Kerkhoveová (Niz.) 6:1, 6:7 (4:7), 6:1.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
N. Kičenoková, Anastasia Rodinovová (Ukr./Austr.) - Jakupovičová, Voráčová (Slovin./ČR) 7:6 (7:3), 6:1

.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.idnes.cz/turnaje-zpravodajstvi-073-/tenis.aspx?c=A181011_074607_tenis_rou

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Strýcová v Linci zničila Kristýnu Plíškovu, Krejčíková prohrála v Číně"

Post a Comment

Powered by Blogger.