Search

Hertl trefil San Jose výhru, Rittich vychytal Calgary další dva body - iDNES.cz

Po dvou vynechaných duelech vinou otřesu mozku ze silvestrovského zápasu z Calgary se do obrany San Jose pro pondělní domácí partii proti Los Angeles vrátil Radim Šimek (18:09, +/-: 0, 2 střely). Kromě něj pro změnu v útoku Sharks nechyběli produktivní Tomáš Hertl (19:30, 1+0, +1, 2 střely), jenž vstřelil rozdílový gól a byl zvolen druhou hvězdou, a od nedávného prodloužení smlouvy pro příští sezonu poprvé nastupující Lukáš Radil (13:50, +/-: 0, 1 střela).

V souboji čtvrtého s posledním týmem tabulky Západní konference se překvapení nekonalo, domácí favorit urval dva body po výsledku 3:1. U všech gólů asistoval ofenzivní bek Erik Karlsson, za což byl před Hertlem zvolen první hvězdou.

San Jose šlo do vedení v 18. minutě, trefil se Joonas Donskoi. Když na startu druhého dějství srovnal Anže Kopitar, přišla Hertlova chvíle. Běžela 30. minuta, kdy Karlsson vyslal skvělým pasem českého útočníka do úniku. Ten přebruslil obránce a bekhendem poslal puk nad lapačku Jacka Campbella.

Byla to již jeho 15. trefa sezony. Po suverénním Davidu Pastrňákovi z Bostonu (42 zápasů, 52 bodů, 25+27) je tak Hertl druhým mezi Čechy v NHL v gólech i bodech (39 zápasů, 34 bodů, 15+19). Poslední slovo utkání si ještě v 60. minutě při závěrečné snaze Kings bez brankáře vzal veterán Joe Thornton.

Na začátku roku vynechal dva zápasy kvůli drobnému zranění pak ale přišly dvě vychytané výhry. Gólman David Rittich, jenž u vedoucího týmu Západání konference z Calgary pomalu ale jistě přebírá post jedničky od veterána Mikea Smitha, v pátek slavil výsledek 3:2 po prodloužení nad Philadelphií a v pondělí přidal další úspěch po skóre 4:3 nad Chicagem.

Oba zápasy Flames zvládli na hostujícím ledě a Rittich, jehož sezonní bilance tak vzrostla na 25 startů a 15 výher, je podržel shodně 32 zákroky. Domácí nastoupili podruhé ve dvou dnech, když v neděli uspěli 5:3 nad Pittsburghem. Proti kanadskému celku šli do průběžného vedení 2:1 na startu druhé třetiny, kdy skóroval po 20. v sezoně Alex DeBrincat.

Těsně před druhým odchodem do kabin ale srovnal v přesilovce Sean Monahan a ve třetí třetině svou druhou brankou večera vývoj otočil Johnny Gaudreau, jenž byl zvolen první hvězdou. V 60. minutě pak padly ještě dvě branky. Nejprve do prázdné klece Blackhawks zvýšil náskok Flames Garnet Hathaway a o 21 vteřin později si vzal poslední slovo domácí Brandon Saad. Na vyrovnání již ale Chicago nedosáhlo.

Výsledky:

Toronto - Nashville 0:4, Philadelphia - St. Louis 0:3, Chicago - Calgary 3:4 (host. brankář Rittich kryl 32 střel a třikrát inkasoval), Montreal - Minnesota 0:1, San Jose - Los Angeles 3:1 (za dom. Hertl 1+0).

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/hokej/nhl/vysledky-nhl.A190108_070637_nhl_mkr

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Hertl trefil San Jose výhru, Rittich vychytal Calgary další dva body - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.