Search

Kubiena odstoupil v 5. etapě z Rallye Dakar - Sport.cz

Facebook Tomáš Kubieny

Kubiena měl velké technické problémy už v závěru čtvrtečního dne, ve kterém přitom směřoval k vítězství, nakonec ale musel kvůli ztrátě oleje zpomalit. Protože čtvrtá a pátá etapa měly přívlastek maratonská, neměl navíc přes noc k dispozici asistenci. Do pátého dne sice odstartoval, ale už na prvním kontrolním bodu byl zaregistrován podle průběžných výsledků se ztrátou přes tři a půl hodiny.

"Tomáš ukončuje Dakar 2019 před WP1 páté etapy kvůli poruše motoru a spojky. Na vině je jemný písek feš feš," napsal tým na facebooku.

https://www.facebook.com/MRGCzech/posts/1118297435003016

Na trase z Moqueguy do Arequipy odstoupil také průběžně šestý motocyklista Paulo Goncalves z Portugalska. Druhý muž konečného pořadí z roku 2015 utrpěl při pádu zranění hlavy a ruky a při dvanácté účasti na Rallye Dakar už popáté předčasně skončil.

Na místě nehody mu pomáhal Brit Sam Sunderland a po dojezdu bylo vítězi rallye z roku 2017 od konečného času odečteno deset minut, které tam strávil. Sunderland se tím stal etapovým vítězem, protože byl jen o necelých osm minut pomalejší než nejrychlejší Xavier de Soultrait z Francie. V čele celkové klasifikace zůstal Američan Ricky Brabec.

Čech Jan Brabec zvládl 345 km dlouhou rychlostní zkoušku v 21. čase a hned za ním se umístil Milan Engel. Brabec si polepšil na celkové 23. místo, Engel je devětadvacátý.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/moto/rallye/clanek/1060026-kubiena-odstoupil-v-5-etape-z-rallye-dakar.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Kubiena odstoupil v 5. etapě z Rallye Dakar - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.