Search

HOKEJ ON-LINE: Jágr a spol. zvládli i druhý zápas, Havířov a Litoměřice trápí favority - Sport.cz

Úvodní zápasy čtvrtfinálových sérii druhé nejvyšší hokejové soutěže vyšly favoritům. Kladno, Jihlava, České Budějovice i Vsetín, všechny zmíněné týmy proměnily první utkání na svém ledě ve vedení. V podrobných textových reportážích na Sport.cz můžete sledovat, zda se jim tento úspěch dnes znovu na domácích stadionech povede zopakovat.

Michal Krumphanzl, ČTK

Jako první vyrazila ve čtyři hodiny odpoledne do akce kladenská parta kolem Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance. Od pěti bylo naplánováno úvodní vhazování duelu českobudějovického Motoru s hosty z Havířova, od půl šesté přivítala Jihlava Litoměřice a Vsetín hostí Prostějov.

Kladno nepřipustilo komplikace, výhru vystřelil Plekanec

Hokejisté Kladna využili i ve druhém utkání čtvrtfinále play off první ligy výhody domácího prostředí a porazili Přerov jasně 4:0. Vítěznou trefu si připsal útočník Tomáš Plekanec, Jaromír Jágr nebodoval. Čisté konto vychytal Lukáš Cikánek.

Kladno mělo zápas pevně v rukou. Rytíři sice nevyužili brzkou početní výhodu, ale pak zkusil štěstí bekhendem z nulového úhlu Plekanec a po zaváhání brankáře hostů Klimeše mohl slavit.

Hned na začátku druhého dějství měli Středočeši k dispozici 27 vteřin přesilovky pět na tři. Dva Jágrovy pokusy zápěstím během ní přišly vniveč, vyrovnat mohl naopak v poslední sekundě prvního z obou trestů jeho osudový protihráč Sikora. Sólo se pokusil zakončit mezi betony, jenže Cikánka nepřelstil.

Šlo patrně o poslední okamžik, kdy se mohli Přerovští vrátit do hry. Jenže místo toho už při hře v pěti na obou stranách navýšil vedení Zikmund a na začátku 32. minuty přidal třetí gól Rytířů Svedlund.

Poté co nedohrál druhou třetinu kvůli potížím s bruslemi, naskočil Jágr opět do třetí dvacetiminutovky. Gólu se ale nedočkal, ačkoli Rytíři hráli ještě dalších 83 sekund v pěti proti třem. Po parádní Vampolově nahrávce zpečetil skóre Melka.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/hokej/1liga/clanek/1078570-hokej-on-line-jagr-a-spol-zvladli-i-druhy-zapas-havirov-a-litomerice-trapi-favority.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "HOKEJ ON-LINE: Jágr a spol. zvládli i druhý zápas, Havířov a Litoměřice trápí favority - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.