Search

Slavia - Ostrava 4:0, lídr jde do trháku, u všech gólů byl obránce Frydrych - iDNES.cz

Čtyři dny po cenné remíze v Seville předvedla Slavia před domácím publikem slušný výkon. Bez problémů se adaptovala zpátky na český fotbal - i díky sedmi změnám.

ONLINE

Utkání jsme sledovali minutu po minutě

Trenér Trpišovský udělal v sestavě vítr, ze zahajovací jedenáctky ze Španělska zůstali jen brankář Kolář, obránce Kúdela a záložníci Stoch se Součkem.

Poprvé na jaře nastoupil od první minuty Baluta, hbitý rumunský křídelník. Na krajích obrany byli aktivní Zelený s Frydrychem, jenž byl u všech domácích gólů.

První padl po necelých dvacet minutách: Frydrych šikovně tečoval Olayinkovu střelu, Laštůvka svedl míč vyrazit jen ke Škodovi a ten ve skluzu dorážel do prázdné brány.

Slavia vedla zaslouženě. Od začátku se tlačila do ofenzivy, měla tlak, spoustu rohových kopů, po křídlech hrála v rychlosti, ve vysokém tempu. Její typický domácí zápas.

Hosté většinou běhali bez míče, spoléhali na brejky, jenže k těm se dostávali sporadicky. Diop jeden takový zmařil nafilmovaným pádem za žlutou kartu.

I proto neměl brankář Kolář za celý zápas jediný zákrok, to jeho konkurent Laštůvka, do nedávna slávista, musel být od začátku daleko pozornější. Hlavičku Frydrycha jen kontroloval, za prudkým pokusem Zeleného, který střílel těsně vedle, se otočil. Až Stochovu ránu z nebezpečné pozice vyrazil a stejného hráče vychytal i při penaltě.

Tu zkraje druhé půle nařídil sudí Nenadál po Laštůvkově střetu s Olayinkou. Domácí útočník si v pokutovém území píchl balon kolem ostravského brankáře a padal. Kontakt tam byl, proto pokutový kop potvrdil i videorozhodčí Královec.

Slavia kopala čtrnáctou penaltu v sezoně, Stoch podruhé neproměnil. Neúspěšný byl také na podzim v Opavě (3:2), kde to slávisty vzhledem k výsledku mrzet nemuselo. Platilo to i v neděli, protože Baník neměl sílu na to, aby se zápasu cokoli udělal.

Fotogalerie

Slavia Praha - Baník Ostrava 4:0

Hosté byli naprosto bezradní, navíc v závěru ještě dvakrát inkasovali: Stoch alespoň částečně napravil penaltové selhání, odcentroval na Frydycha, který z první předložil míč do gólové šance Masopustovi. Ten byl na hřišti sotva minutu.

Třetí branku vstřelil Frydrych hlavou po rohovém kopu, z úcty ke svému bývalému klubu se ani neradoval. Na čtvrtý gól zprava nahrál Van Burenovi

Slavia vrátila Ostravě podzimní výsledek 1:2, tehdy v září se ve Vítkovicích lídrovi vůbec nevedlo. Navzdory dlouhé přesilovce, kterou hrál po zkratu Baroše, odjel bez bodu. V odvetě soupeři připravil třetí porážku v řadě.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fotbal-prvni-liga-fortuna-liga-24-kolo-slavia-praha-banik-ostrava.A190310_152954_fotbal_elv

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Slavia - Ostrava 4:0, lídr jde do trháku, u všech gólů byl obránce Frydrych - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.