Search

Štybar o chaosu na Tour: To jsem ještě nezažil, protest nic nevyřeší! - tn.cz

Francouz Alaphilippe vstupoval do páteční etapy v roli průběžného lídra. Ale při vstoupání na Col de L´Iseran nestačil druhému v pořadí Kolumbijci Bernalovi, který mu ujel. „Julian by ale určitě nějaký čas sjel ve sjezdu,“ byl si jistý Štybar.


 

To však nebylo Alaphilippovi ani nikomu jinému dovoleno, protože kvůli silným nánosům krup, vody a štěrku byla etapa necelých 30 kilometrů před cílem zastavena a následně předčasně ukončena. Pořadatelé rozhodli, že výsledky se budou počítat podle toho, jak jezdci dojeli na Col de L´Iseran.

 
 


 

Tam Bernal dojel jako první. Své manko na sedmadvacetiletého Francouze ve virtuálním pořadí tak smazal a navíc si začal budovat náskok, který se vyšplhal na 45 sekund, takže byl Alaphilippe „svlečen“ ze žlutého trikotu.

Julian Alaphilippe
Zdroj: profimedia.cz Julian Alaphilippe

 

„Určitě by o něj ve zbytku etapy bojoval, teď ale o něj přišel, bez toho aby se mohl rvát až do cíle,“ konstatoval Štybar.

Někomu se rozhodnutí vedení Tour jeví jako spravedlivé, někomu zas jako křivda. „K tomu se nemůžu a nechci vyjadřovat, protože jsem to viděl v televizi, ale myslím si, že tam musí být velký chaos," dodal český cyklista, který nic podobného ve své kariéře nezažil.

 
„Jen na San Remu, když jsme jeli na kopec Turquino, začal padat sníh, tak jsme nalezli do autobusů a ty nás za Turquino převezli, a pak jsme zase nastoupili na kola a jeli jsme dál. Ale nezažil jsem, aby celou etapu zrušili,“ upozornil.
 


 

Ve vzduchu tak visí, jestli Deceuninck–Quick-Step proti verdiktu vedení Tour podá protest. „Protest se dá podat, ale nevím, co s tím vyřeší. Všichni musí respektovat jejich rozhodnutí,“ konstatoval Štybar.
 

Let's block ads! (Why?)

https://sport.tn.nova.cz/clanek/stybar-o-chaosu-na-tour-to-jsem-jeste-nezazil-protest-nic-nevyresi.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Štybar o chaosu na Tour: To jsem ještě nezažil, protest nic nevyřeší! - tn.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.