Search

Chytrý Krpálek poslal soupeře do knihovny. Teď ho čeká nebezpečná krabice - Sport.cz

Issei Kato, Reuters

Byla to pro Krpálka s Meyerem pořádná lopota. Zatímco v předchozích kolech si se Srbem Žarkem Čulumem i Šakarmamadem Mirmamadovem poradil na zemi ještě před koncem časového limitu, bitva s robustním Nizozemcem dospěla až do zlatého skóre, tedy judistického prodloužení.

„Lukáš se do ničeho nehnal, protože to první dlouhatánské držení, z něhož se Meyer zázračně a poprvé v životě dostal, mu sebralo hrozně moc sil,“ viděl ze své stoličky u tatami Krpálkův kouč Petr Lacina.

Lukáš Krpálek během čtvrtfinálového zápasu MS s Nizozemcem Royem Meyerem..

Issei Kato, Reuters

Právě v ten moment se projevila chytrost české hvězdy. „Na loňském mistrovství světa vedl na wazari, chtěl soupeře Kokauriho ohrozit, a to byla chyba, která se mu vymstila. Tady dával jen takové lehké útoky, na jistotu až do konce,“ líčil Lacina.

Na tatami strávili oba judisté celkem pět minut a 34 sekund, když Meyer dostal od rozhodčích osudné třetí varování za pasivitu. „Moc pohledné utkání to nebylo, ale to neřešíme. Úkolem bylo vyhrát a po taktické stránce to bylo od Lukáše stoprocentní,“ pochválil kouč svého svěřence.

Lukáš Krpálek (v bílém) ve čtvrtfinálovém souboji s Royem Meyerem na MS.

Issei Kato, Reuters

Po tříhodinové pauze oddělující kvalifikační a finálový bok čeká Krpálka v semifinále Kim Minjong. Mladík, který teprve v pondělí oslaví devatenácté narozeniny, je zase úplně jiným typem judisty než Mayer. „Je to taková krabice,“ vystihl Lacina Korejce, jenž disponuje vysokou váhou, ale ne výškou.

S Krpálkem se potkal před čtvrtrokem v Číně. „Byla to dlouho remíza, Lukáš byl lepší, ale čtyři sekundy před koncem tam zkusil chvat seio-nagu a Korejec kontroval. Zariskoval, ale třeba mu to pomůže jako zkušenost s Kokaurim,“ věří trenér.

Jak může semifinálový zápas vypadat?

„Korejec bude kolem Krpoše skákat a je nebezpečí, že půjde pod něj, zkusí se mu trefit mezi nohy a nabalí ho na sebe,“ varoval Lacina, zatímco Krpálek si odjel odpočinout do hotelu Tokyo Dome, který účastníci šampionátu v blízkosti baseballového stadionu a zábavního parku obývají.

„V rozcvičovně mi Lukáš říkal, že to všechno ze sebe nemohl vypustit, otevřít ty okna a dvířka, aby to z něj vyšlo. Tak doufám, že je otevřeme přes pauzu,“ věří Lacina.

Druhé semifinále obstarají domácí Hisajoši Harasawa a zatím suverénně působící Gruzínec Guram Tušišvili. „To je strašlivá jízda, jako na všech posledních turnajích, které vyhrál. Je extrémně technický a rychlý u těch chvatů,“ smekal kouč.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/ostatni/bojove-sporty/clanek/1137909-chytry-krpalek-poslal-soupere-do-knihovny-ted-ho-ceka-nebezpecna-krabice.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Chytrý Krpálek poslal soupeře do knihovny. Teď ho čeká nebezpečná krabice - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.