Search

Krpálek bojuje o světovou medaili, po dvou výhrách je ve čtvrtfinále - iDNES.cz

V prvním kole měl olympijský vítěz volný los. Proti zavalitému Čulumovi, který je o několik desítek kilogramů těžší než český reprezentant, Krpálek podle plánu zaútočil v závěru. Minutu před koncem zápasu dostal soupeře na zem a škrcením ho donutil zápas vzdát. Porazil ho tak i ve třetím vzájemném zápase.

Další Krpálkovou překážkou byl dvaadvacetiletý Mirmamadov, který překvapivě porazil pátého muže loňského MS Bekmuroda Oltibojeva z Uzbekistánu. S bronzovým medailistou z loňských Asijských her se ještě Krpálek nepral a premiérový souboj zvládl. Po dvou minutách ho rovněž dostal na zem a tam ho udržel dostatečně dlouho na předčasné ukončení zápasu.

Další Krpálkovou překážkou bude osmý muž světového žebříčku Roy Meyer z Nizozemska. Oba předchozí vzájemné duely vyhrál český judista, naposledy byl úspěšný na červnových evropských hrách v Minsku.

Krpálek je posledním českým zástupcem na MS. Do šampionátu v sobotu zasáhla také dvacetiletá Markéta Paulusová, ale při premiéře na MS po volném úvodním kole první zápas v kategorii nad 78 kilogramů prohrála. V poslední minutě ji na ipon porazila Melissa Mojicaová z Portorika.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/sport/ostatni/ms-judo-tokio-lukas-krpalek.A190831_081431_sporty_par

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Krpálek bojuje o světovou medaili, po dvou výhrách je ve čtvrtfinále - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.