Search

Výborně Lukáši! Český reprezentant je ve finále na MS v judu! - Sport.cz

Největší česká naděje na medaili, Lukáš Krpálek, věří, že dnes zúročí svou tvrdou přípravu a přemění ji v cenný kov. Na programu jsou totiž zápasy nejtěžší váhové kategorie nad 100 kg, kam Krpálek přestoupil po OH v Riu 2016.

Svěřenec Petra Laciny na loňském MS v Baku skončil pátý. Dnes se snažil toto umístění vylepšít a povedlo se. V prvním kole měl volný los a ve druhém porazil na ipon Srba Žarka Čuluma.

Lukáš Krpálek ve čtvrtfinálovém souboji s Royem Meyerem na MS.

Issei Kato, Reuters

Krpálek zaútočil v závěru

Proti zavalitému Čulumovi, který je o několik desítek kilogramů těžší než český reprezentant, Krpálek podle plánu zaútočil v závěru. Minutu před koncem zápasu dostal soupeře na zem a škrcením ho donutil zápas vzdát. Porazil ho tak i ve třetím vzájemném zápase.

Pak na Krpálka čekal dvaadvacetiletý Mirmamadov, který překvapivě porazil pátého muže loňského MS Bekmuroda Oltibojeva z Uzbekistánu, český judista si s ním však poradil a na MS postoupil do čtvrtfinále.

Do třetice všeho dobrého

V něm se utkal s osmým mužem světového žebříčku Royem Meyerem z Nizozemska. Oba předchozí vzájemné duely vyhrál český judista, jinak tomu nebylo ani dnes. Český reprezentant sice žádnou techniku nedotáhl do konce a zápas dospěl do zlatého skóre, ale v něm dostal Meyer třetí napomenutí, což znamenalo Krpálkovo vítězství.

O postup do finále se utkal s osmnáctiletým talentem Korejcem Kim Min-čongem, kterému po vypjatém a vyrovnaném soboji oplatil porážku ze semifinále turnaje Grand Prix v Číně. Krpálkovi se povedlo zvítězit v nastavení na ipon a bude bojovat o titul mistra světa s domácím Hisajošim Harasawou, který v semifinále porazil světovou jedničku Gurama Tušišviliho z Gruzie.

Krpálek je posledním českým zástupcem na MS. Do šampionátu dnes zasáhla také dvacetiletá Markéta Paulusová, ale při premiéře na MS po volném úvodním kole první zápas v kategorii nad 78 kilogramů prohrála. V poslední minutě ji na ipon porazila Melissa Mojicaová z Portorika.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/ostatni/bojove-sporty/clanek/1137875-vyborne-lukasi-cesky-reprezentant-je-ve-finale-na-ms-v-judu.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Výborně Lukáši! Český reprezentant je ve finále na MS v judu! - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.