Search

Fatální dopad pro repre! Co Čechům hrozí při losu po prohře v Bulharsku? - tn.cz

Splnili cíl. Fotbalisté postoupili posedmé v řadě na evropský šampionát. Jenže ostudná prohra v Bulharsku může mít fatální dopad na los, který se koná 30. listopadu.

Češi ještě před duelem měli šanci, že mohou být nasazeni už ve 2. výkonnostním koši, ale porážka rozhodla, že budou buď ve třetím nebo ve čtvrtém.

Aby se propadli do toho nejhoršího čtvrtého, musí se naplnit tři z následujících čtyř podmínek:

1) Švýcarsko uhraje alespoň bod v Gibraltaru

2) Švédsko porazí Faerské ostrovy

3) Finsko vyhraje v Řecku

4) Maďarsko vyhraje ve Walesu o čtyři góly


 

Jasno tak bude už dnes pozdě večer, protože Švýcarsko, Švédsko a Finsko hrají své duely. Pokud se naplní černý scénář, tak Daridu a spol. vyjde porážka hodně draho.


U losu totiž platí jednoduché pravidlo. V čím lepším jste koši, tím dostanete lehčí soupeře, takže je opravdu rozdíl být ve druhém či ve čtvrtém koši.


 

Tím, že kvalifikace o EURO 2020 vrcholí, zatím není u všech týmu stoprocentně jisté, v jakém budou koši. Jistotu má jen 8 týmů – Belgie, Anglie, Itálie a Ukrajina (1. koš), Chorvatsko, Rusko (2. koš), Rakousko a Turecko (3. koš).

Zdeněk Ondrášek v souboji s bulharským obráncem Božikovem
Zdroj: Facebook České fotbalové reprezentace Zdeněk Ondrášek v souboji s bulharským obráncem Božikovem

Třeba i Španělsko či Německo ještě stále mohou spadnout do druhého koše. Totéž platí také u Francie či Polska. Takové Nizozemsko může dokonce být v prvním, druhém i třetím koši.
 

Po pondělním programu už bude jasněji. Hlavně u české reprezentace.
 

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZmh0dHBzOi8vc3BvcnQudG4ubm92YS5jei9jbGFuZWsvZmF0YWxuaS1kb3BhZC1wcm8tbmFyb2Rhay1jZXNpLW1vaG91LWJ5dC1wcmktbG9zdS1tZXppLW5lamhvcnNpbWkuaHRtbNIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Fatální dopad pro repre! Co Čechům hrozí při losu po prohře v Bulharsku? - tn.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.