Search

Fotbalisté pro los udrží třetí koš, mistři světa spadnou do druhého - iDNES.cz - iDNES.cz

V kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy se během pondělního večera rozhodlo o dalších dvou účastnících (Dánsko, Švýcarsko) závěrečného turnaje. Zbývá odehrát  dvanáct zápasů v úterý večer. 

Bude znám poslední dvacátý postupující z kvalifikace - jeden z trojice Wales/Maďarsko/Slovensko - a zároveň bude definitivně známo složení jednotlivých úrovní play off Ligy národů.

Nasazení do výkonnostních košů pro los Eura 2020

1. KOŠ (šest vítězů skupin s nejvyšší počtem bodů)

Jistotu mají Itálie, ŠpanělskoAnglie, Belgie, Itálie a Ukrajina.

Francie musí počkat, jak bude hrát Německo proti Severnímu Irsku. Když Němci prohrají, Francie zůstane v prvním koši. Jinak se stěhuje do druhého. Teoreticky má šanci i Polsko, ale muselo by Slovince porazit 9:0, či o osm branek, ale samo aspoň deset vstřelit.

2. KOŠ (zbývající čtyři vítězové skupin, dva nejlepší z druhých míst)

Jistotu mají Polsko, Chorvatsko, Švýcarsko.

Čtvrtým vítězem skupin v druhém koši bude jeden z dvojice Francie - Německo, který vypadne z prvního koše.

Čtyři vítěze skupin doplní dva nejlepší postupující z druhých míst. Jistotu má Rusko. Bude tam i Nizozemsko, pokud porazí doma Estonce, což je pravděpodobné.
 
3. KOŠ (šest týmů z druhých míst vyjma dvou nejlepších a dvou s nejnižším počtem bodů)

Portugalsko, Turecko, Rakousko, Dánsko. Švédsko.

Zbývá poslední volné místo. Česko se v něm udrží, pokud Maďarsko nevyhraje divokým skóre ve Walesu - o čtyři branky, případně o tři, ale musí nejmíň pět vstřelit.

4. KOŠ (dva nejhorší týmy z druhých míst kvalifikace a čtyři vítězové play off Ligy národů)

Finsko je jasné.

Postupující ze skupiny E: bude tam Maďarsko, pokud zvítězí ve Walesu. Wales, pokud porazí Maďarsko. Slovensko, pokud zdolá Ázerbájdžán a souboj Wales - Maďarsko skončí remízou.

Čtyři vítězové play off Ligy národů.

Poslední večer kvalifikace také roztřídí dvacet jistých účastníků Eura 2020 do čtyř výkonnostních košů pro los. Ten se uskuteční v sobotu 30. listopadu v Bukurešti.

Rozdělení do košů se odvíjí od výsledků a umístění v kvalifikaci.

Vítězové skupin obsadí první a druhý koš. Postupující z druhých míst doplní druhý koš, obsadí třetí koš a rozšíří čtvrtý koš, který je vyhrazen vítězům play off Ligy národů.

Češi budou takřka jistě ve třetím koši, v tom případě na šampionátu narazí na dvě mužstva, která zvládla kvalifikaci líp než Šilhavého tým.

Čechům ještě před pondělními duely vážně hrozil pád až do čtvrté výkonnostní skupiny.

Aby do ní nespadli, nesmí je v žebříčku zemí přeskočit tři ze čtyř týmů, které byly momentálně za nimi.

Před Čechy se v pondělí dostali Švýcaři. Ti ještě neměli jistý postup, poslední duel vyhráli hladce 6:1 na  hřišti Gibraltaru. Stačila jim i remíza.

V žebříčku sestavovaném podle výsledků kvalifikace se před český tým vyšvihli i Švédové. Ti už si Euro zajistili v pátek výhrou v Rumunsku, kvalifikaci zakončili doma vítězstvím 3:0 nad Faerskými ostrovy.

Vítězství obou favoritů odsunulo Česko na  celkovou osmou pozici mezi postupujícími z druhých míst. To pořád stačí na třetí koš.

Klíčový zápas pro Čechy se hrál v Řecku. Pokud by zvítězilo Finsko, už jistý postupující, Češi by se ocitli mezi dvěma nejhoršími postupujícími z druhých míst a spadli by do čtvrtého koše. To se nestalo, Finové sice vyhráli poločas, ale Řekové duel otočili na 2:1.

Teoreticky se před české mužstvo mohou dostat i Maďaři, ale to by museli v úterý vyhrát ve Walesu o čtyři góly, případně o tři branky a to výsledkem 5:2, 6:3, 7:4 atd.

Samotný los bude komplikovaný, protože při něm budou upřednostňovány země z dvanácti hostitelských měst. Navíc zůstanou čtyři volná místa po vítěze březnového play off Ligy národů.

Více o losování a nasazování do skupin čtěte v článku: Los Eura 2020: Nizozemci hrají třikrát v Amsterdamu, Anglie ve Wembley

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMigAFodHRwczovL3d3dy5pZG5lcy5jei9mb3RiYWwvZXVyby0yMDIwL2V1cm8tMjAyMC1sb3MtbmFzYXplbmktZG8ta29zdS1rdmFsaWZpa2FjZS1taXN0cm92c3R2aS1ldnJvcHkuQTE5MTExOF8xNTA5MTNfZXVyby0yMDIwX21pbtIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Fotbalisté pro los udrží třetí koš, mistři světa spadnou do druhého - iDNES.cz - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.