Search

Fotbalistům při losu hrozí až čtvrtý koš. V třetím je udrží ztráta Finů - iDNES.cz - iDNES.cz

V kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy se během pondělního a úterního večera odehraje ještě dvacet zápasů v sedmi skupinách.

Rozhodnou o zbývajících třech postupujících (dva z těchto týmů Dánsko/Irsko/Švýcarsko a jeden z trojice Wales/Maďarsko/Slovensko), a zároveň bude definitivně známo složení jednotlivých úrovní play off Ligy národů.

Nasazení do výkonnostních košů pro los Eura 2020

1. KOŠ (šest vítězů skupin s nejvyšší počtem bodů)

Jistotu mají Anglie, Belgie, Itálie a Ukrajina.

Francie musí počkat, jak budou hrát Německo a Španělsko svá poslední utkání doma proti Severnímu Irsku, resp. Proti Rumunsku. Zaváhání jednoho z nich potěší Francii. Když selhají Němci i Španělé, je tu šance pro další země: Polsko, Nizozemsko, které v případě očekávané výhry nad Estonskem přeskočí Němce ve skupině, či Dánsko.

2. KOŠ (zbývající čtyři vítězové skupin, dva nejlepší z druhých míst)

Jistotu má Polsko a Chorvatsko. Skupinu C ovládne Dánsko, pokud vyhraje v přímém souboji v Irsku. Když naopak v Dublinu zvítězí domácí Irové a Švýcaři zkolabují na Gibraltaru, první místo obsadí právě Irové.

Čtvrtým vítězem skupin v druhém koši bude jeden z trojice Francie, Španělsko, Německo, který vypadne z prvního koše.

Čtyři vítěze skupin doplní dva nejlepší postupující z druhých míst. Jistotu má Rusko. Bude tam i Nizozemsko, pokud porazí doma Estonce, což je pravděpodobné.
 
3. KOŠ (šest týmů z druhých míst vyjma dvou nejlepších a dvou s nejnižším počtem bodů)

Současné pořadí dává jistotu Portugalsku, Turecku a Rakousku. Dále tam bude druhý postupující ze skupiny C, což bude jeden z trojice Švýcarsko, Dánsko, Irsko.

Do třetího koše půjdou i Švédové, když doma porazí Faerské ostrovy.

Zbývá poslední volné místo. Česko se v něm udrží, pokud Řekové neprohrají s Finskem.

Pokud Finové navážou na své předchozí úspěšné výsledky, v případě výhry v Řecku český tým přeskočí.

Teoretickou šanci má i Maďarsko. Potřebuje výhru ve Walesu a ztráty Finů i Švédů.

4. KOŠ (dva nejhorší týmy z druhých míst kvalifikace a čtyři vítězové play off Ligy národů)

Finsko, když nevyhraje v Řecku.
Maďarsko, pokud zvítězí ve Walesu.
Česko, pokud Švédové porazí Faery, Švýcaři vyhrají na Gibraltaru a Finové zvítězí v Řecku
Wales, pokud porazí Maďarsko.
Slovensko, pokud zdolá Ázerbájdžán a souboj Wales - Maďarsko skončí remízou

Poslední dva večery kvalifikace také roztřídí dvacet jistých účastníků Eura 2020 do čtyř výkonnostních košů pro los. Ten se uskuteční v sobotu 30. listopadu v Bukurešti.

Rozdělení do košů se odvíjí od výsledků a umístění v kvalifikaci.

Vítězové skupin obsadí první a druhý koš. Postupující z druhých míst doplní druhý koš, obsadí třetí koš a rozšíří čtvrtý koš, který je vyhrazen vítězům play off Ligy národů.

Češi budou nejlíp ve třetím koši, v tom případě by na šampionátu narazili na dvě mužstva, která zvládla kvalifikaci líp než Šilhavého tým.

Ale také Čechům hrozí pád až do čtvrté výkonnostní skupiny.

Před závěrečnými dvěma hracími dny kvalifikace jsou zatím ve třetím koši. Aby v něm zůstali, nesmí je v žebříčku zemí přeskočit tři ze čtyř týmů, které jsou momentálně za nimi.

Je pravděpodobné, že se před Čechy dostanou Švýcaři. Ti ještě nemají jistý postup, poslední duel hrají v pondělí večer na hřišti Gibraltaru. Stačí jim remíza.

S největší pravděpodobností půjdou před český tým i Švédové. Ti už si Euro zajistili v pátek výhrou v Rumunsku, kvalifikaci zakončí doma s Faerskými ostrovy, což je outsider. Potřebují vyhrát, aby byli ve třetím koši.

Vítězství obou favoritů odsunou Česko na  celkovou osmou pozici mezi postupujícími z druhých míst. To pořád stačí na třetí koš.

Pokud však zvítězí i Finsko v Řecku, Češi se ocitnou mezi dvěma nejhoršími postupujícími z druhých míst a spadnou do čtvrtého koše.

Teoreticky se před české mužstvo mohou dostat i Maďaři, ale to by museli vyhrát ve Walesu o čtyři góly, případně o tři branky a to výsledkem 5:2, 6:3, 7:4 atd.

Samotný los bude komplikovaný, protože při něm budou upřednostňována země z dvanácti hostitelských měst. Navíc zůstanou čtyři volná místa po vítěze březnového play off Ligy národů.

Více o losování a nasazování do skupin čtěte v článku: Los Eura 2020: Nizozemci hrají třikrát v Amsterdamu, Anglie ve Wembley

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMigAFodHRwczovL3d3dy5pZG5lcy5jei9mb3RiYWwvZXVyby0yMDIwL2V1cm8tMjAyMC1sb3MtbmFzYXplbmktZG8ta29zdS1rdmFsaWZpa2FjZS1taXN0cm92c3R2aS1ldnJvcHkuQTE5MTExOF8xNTA5MTNfZXVyby0yMDIwX21pbtIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Fotbalistům při losu hrozí až čtvrtý koš. V třetím je udrží ztráta Finů - iDNES.cz - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.