Search

Zlé časy pro trenéry násilníky. V NHL mají problém Crawford i Babcock - Sport iDNES.cz

Důvod?

Avery v utkání s Nashvillem špatně střídal, což tehdy rozhodčím neuniklo, a oslabil tým. Crawford se Averymu fyzicky pomstil ještě na střídačce. „Zanechalo to stopy,“ postěžoval si útočník minulý týden pro list New York Post.

Kouče neúspěšného kanadského výběru z Nagana teď dávný akt, pakliže je pravdivý, dohnal. V situaci mu nepřidá, že jako asistent patří do trenérského štábu Chicago Blackhawks.

Právě na jejich farmě v Rockfordu před deseti lety jiný trenér Bill Peters rasisticky urážel hokejistu nigerijského původu Akima Aliua. Když se Aliu minulý týden svěřil na Twitteru, Peters přišel v NHL o práci, Crawforda zatím jen odstavili od týmu. Dostal čas na vysvětlenou.

Hokejové prostředí se za poslední roky zjemnilo. Ne, že by bylo něžné, ale ani Averyho styl hry by v dnešní NHL místo neměl. I když chvíli u NY Rangers nastupoval po boku Jaromíra Jágra, zůstává v paměti hlavně pro své provokace, nadávky a až nesmyslné urážení soupeřů.

Sean Avery (vlevo) z NY Rangers boxuje s Tylerem Kennedym z Pittsburghu.
Sean Avery (vlevo) z NY Rangers v pěstním souboji se Zenonem Konopkou z Ottawy.

Sean Avery byl tvrdý chlápek. V NHL proslul zejména provokativním chováním.

Můžete namítnout, že Kanaďan Avery teď jen využil trendu vyřídit si dávné spory, které nápadně připomínají závažná obvinění z kampaně MeToo.

Ale přidávají se i další. Například bývalý útočník Patrick O’Sullivan: „Prošel jsem si u prvního trenéra v NHL strašlivými věcmi. Fyzické zneužívání jsem popsal už před lety v knize. Zahrnovalo i kopání, homofobní slovní urážky byly na denním pořádku.“

O’Sullivan debutoval právě pod Crawfordem v sezoně 2006/07. „Doufám, že si to odnese. A rychle,“ dodal. Mimochodem už před rokem téhož Crawforda obvinil bývalý vancouverský obránce Brent Sopel ze škrcení a ponižování.

Poklesky v chování trápí i nedávno propuštěnou trenérskou legendu Mika Babcocka. Mladého útočníka Mitche Marnera v Maple Leafs donutil sestavit žebříček spoluhráčů podle jejich pracovitosti, seznam pak v kabině všem ukázal.

PROSTĚ VYDRŽET. Detroitský trenér Mike Babcock burcuje své hráče do závěru zápasu proti Phoenixu, který právě odvolal brankáře.

Mike Babcock (v saku) si lidsky s Johanem Franzénem nesedl. Přesto v jednom týmu vydrželi.

Švéd Johan Franzén zase popisuje, jak se v Detroitu nervově zhroutil po nechutných a šokujících útocích: „Říkal hrozné věci. Jako člověk je otřesný. Násilník. Pořád se třesu, když si na to vzpomenu, vracejí se mi noční můry.“

Obránce Chris Chelios vzpomíná, jak si Babcock postavil hlavu a udělal náhradníka z Mika Modana po 1 499 odehraných zápasech v NHL. Modano následně ukončil kariéru a na kulatou metu nikdy nedosáhl.

Korektnost se šíří i v mládežnických kategoriích. V pondělí vyhodil klub Swift Current Broncos z WHL za „ponižující a hanlivé komentáře, výhružné chování a neprofesionální jednání“ trenéra juniorů Jamieho LeBlanca.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMimgFodHRwczovL3d3dy5pZG5lcy5jei9ob2tlai9uaGwvbWlrZS1iYWJjb2NrLW1hcmstY3Jhd2ZvcmQtc2Vhbi1hdmVyeS1qb2hhbi1mcmFuZXpuLWhvbi1uYS1jYXJvZGVqbmljZS1uaGwtdHJlbmVyaS1tZWUtdG9vLWNocmlzLWNoZS5BMTkxMjAzXzEwMjIzN19uaGxfcm1w0gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Zlé časy pro trenéry násilníky. V NHL mají problém Crawford i Babcock - Sport iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.