Search

Australian Open | Keninová - Bartyová 7:6, 7:5, Šok na Australian Open! Světová jednička skončila na mladé Američance. Ve finále je i Muguruzaová - Sport.cz

sntv

Parádní tenis mezi světovou jedničkou a přemožitelkou Petry Kvitové ze čtvrtfinále Ashleigh Bartyovou a Sofii Keninovou nabídlo úvodní semifinále Australian Open hned od úvodních míčků.

V první sadě si v obrovském vedru držely obě tenistky servis, o vítězce tak musela rozhodnout až zkrácená hra, kterou po velké bitvě vyhrála jednadvacetiletá Američanka 8:6 a po jedné hodině a jedné minutě šla do vedení 1:0 na sety.

Ashleigh Bartyová gratuluje k postupu Sofii Keninové

Edgar Su, Reuters

Vynikající tenis pokračoval i v druhé sadě. Jako první o podání přišla rodačka z Moskvy, Bartyová však nabídnuté šance nevyužila a za stavu 5:4 nedokázala set dopodávat i přesto, že vedla v desáté hře už 40:15.

Naopak. Vzápětí ztratila podruhé v řadě svůj servis a Sofie Keninová tak mohla po jedné hodině a osmačtyřiceti minutách slavit životní úspěch. Šťastná vítězka po postupu složila Bartyové poklonu. "Je to strašně těžká soupeřka, hraje opravdu úžasně a věděla jsem, že musím najít způsob jak vyhrát. Přišla s pár fakt skvělými údery, není světovou jedničkou jen tak. Takže jsem za tohle hrozně vděčná," řekla.

Ashleigh Bartyová skončila na Australian Open v semifinále

Andy Brownbill, ČTK/AP

Jednadvacetiletá turnajová čtrnáctka Keninová prožívá životní grandslam. Dosavadním maximem moskevské rodačky bylo osmifinále loňského Roland Garros. Je nejmladší finalistkou Australian Open od roku 2008, kdy dvacetiletá Maria Šarapovová z Ruska porazila v boji o titul ještě o pár měsíců mladší Anu Ivanovičovou ze Srbska.

Bartyová se v semifinále necítila úplně nejlépe. "Přesto jsem byla pár míčů od toho, abych vyhrála ve dvou setech. Vytvořila jsem si šance, ale ty důležité body jsem nezahrála dost dobře. Musím ocenit Sofii Keninovou, která při nich zahrála agresivně a zasloužila si vyhrát," řekla třiadvacetiletá Australanka, jež na tiskovou konferenci přišla s tříměsíční neteří.

Ta jí bezprostředně po porážce vykouzlila úsměv na tváři. Navzdory vyřazení zhodnotila Bartyová úvod sezony pozitivně. "Je to zklamání, ale kdybyste mi před třemi týdny řekli, že vyhraji turnaj v Adelaide a budu v semifinále Australian Open, tak bych to brala."

Poslední domácí vítězkou Australian Open tak zůstává Chris O'Neilová, která zde triumfovala v roce 1978.

Bitva o finále pro Muguruzaovou

I druhý semifinálový zápas mezi Simonou Halepovou a Garbiňe Muguruzaovou nabídl dramatickou podívanou. V utkání plném ostrých výměn od základní čáry měla v úvodní sadě navrch rozjetá Španělka, která jako první svou soupeřku brejkla a šla do vedení 5:3.

Sadu však dopodávat nedokázala a o jejím osudu tak musela rozhodnout zkrácená hra. I ta přinesla nervy drásající podívanou, ve které byla nakonec šťastnější svěřenkyně Conchity Martínezové, která vyhrála tiebreak 10:8 a po devětašedesáti minutách šla do vedení 1:0 na sety.

Simona Halepová nervy pro ztraceném prvním setu neudržela

Lee Jin-man, ČTK/AP

Druhý set se zpočátku nesl v rytmu Halepové, která dvakrát vzala venezuelské rodačce podání a vedla už 5:3. Podobně jako však ani Rumunka nedovedla set do vítězného konce, naopak následující čtyři hry ztratila a podlehla stejným poměrem jako Bartyová 6:7, 5:7.

Muguruzaová bude bojovat o svůj třetí grandslamový titul, ty předcházející získala v roce 2016 na French Open, o rok později se radovala ve Wimbledonu.

Australian Open (dotace 71 milionů australských dolarů):
Muži:
Čtyřhra - semifinále:
Purcell, Saville (Austr.) - Dodig, Polášek (4-Chorv./SR) 6:7 (7:9), 6:3, 6:4
Ram, Salisbury (11-USA/Brit.) - Bublik, Kukuškin (Kaz.) 4:6, 6:3, 6:4
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Keninová (14-USA) - Bartyová (1-Austr.) 7:6 (8:6), 7:5
Muguruzaová (Špa.) - Halepová (4-Rum.) 7:6 (10:8), 7:5
Výsledky českých tenistů najdete zde >>>

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMingFodHRwczovL3d3dy5zcG9ydC5jei90ZW5pcy9hdXN0cmFsaWFuLW9wZW4vY2xhbmVrLzExODY5OTYtc29rLW5hLWF1c3RyYWxpYW4tb3Blbi1zdmV0b3ZhLWplZG5pY2thLXNrb25jaWxhLW5hLW1sYWRlLWFtZXJpY2FuY2UtdmUtZmluYWxlLWplLWktbXVndXJ1emFvdmEuaHRtbNIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Australian Open | Keninová - Bartyová 7:6, 7:5, Šok na Australian Open! Světová jednička skončila na mladé Američance. Ve finále je i Muguruzaová - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.