Search

Blesková změna trenérů ve Spartě: Krupp končí, vystřídá ho Hořava? - Hokej.cz

Foto: hcsparta.cz

Pražská Sparta se trápí, z posledních šesti zápasů si připsala jen dva body. Nedávný lídr TELH spadl na třetí místo a jen díky bodovému polštáři neklesl ještě hlouběji. Vedení klubu reaguje na situaci, a podniklo krok, o kterém se spekulovalo. U Pražanů končí Uwe Krupp a Jaroslav Nedvěd, tým dočasně povedou Petr Ton s Jaroslavem Hlinkou. Pokud všechno klapne, od soboty by měl Spartu převzít Miloslav Hořava.

Nový fanshop

Krupp s Nedvědem měli mužstvo na povel od léta 2018, letos ním dlouho vedli nejvyšší soutěž. Jenže v průběhu ledna potkalo Spartu několik výpadků zraněných hráčů, mužstvu se přestalo dařit. Vrcholem zmaru byla středeční dohrávka 41. kola, v níž Sparta podlehla vedoucímu Liberci vysoko 2:6.

Dnes se sparťané přesouvají k pátečnímu utkání do Třince, v neděli je čeká domácí utkání s Kometou. Během reprezentační pauzy pak vyzvou ještě Vítkovice. vedení klubu reaguje na výsledkovou i herní mizérii, blesková změna stála místo německého trenéra Uweho Kruppa i jeho kolegu Jaroslava Nedvěda.

„S blížícím se play off bylo třeba udělat razantní rozhodnutí s ohledem na klesající výkony týmu, které zůstávaly za naším očekáváním. Kádr jsme před sezonou i v jejím průběhu výrazně posílili. Ač jsme pro zlepšení situace udělali maximum a trenérskému tandemu dali stoprocentní důvěru, tým nadále výsledkově, a především herně stagnoval. S trenéry jsme proto ukončili spolupráci a jejich nástupce představíme v průběhu několika dní,“ uvedla na klubovém webu generální manažerka Barbora Snopková Haberová.

V Třinci Spartu přechodně povedou sportovní ředitel Petr Ton se sportovním manažerem Jaroslavem Hlinkou. „Naším úkolem je tým zejména probudit a povzbudit a dodat mu klid před dalšími důležitými zápasy v závěru základní části soutěže. Jsme již v úzkém kontaktu,“ připomněl Petr Ton.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Klub nicméně dolaďuje spolupráci s novým hlavním koučem, podle informací hokej.cz by měl být vyvoleným trenérem Miloslav Hořava – ještě loni kouč Mladé Boleslavi, který tehdy po nástupu k mužstvu Bruslaře výrazně probral a postoupil s nimi do čtvrtfinále play off.

Mistr světa 1985 a majitel tří olympijských medailí poté ve městě aut skončil, až dosud byl bez angažmá. Podle dostupných zpráv se Spartou údajně jednal o angažmá od příští sezony, aktuální události dají věcem patrně rychlejší spád. Jasno by mělo být v sobotu, ještě před nedělní bitvou s Kometou.

Hořava už ve Spartě před časem působil,  v sezoně 2010-11 přišel k týmu společně s Radimem Rulíkem poté, co ve Spartě skončili Miloš Holaň a David Volek. V roce 2015 dovedli Hořava s Rulíkem k mistrovskému titulu Litvínov, loni oba spolupracovali v Mladé Boleslavi. Hořava svého času trénoval v švédském MODO, stál také na střídačce ve Znojmě, Plzni, Ústí nad Labem či v Kladně. Byl také trenérem reprezentační dvacítky.

Více k tématu

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiXGh0dHBzOi8vd3d3Lmhva2VqLmN6L2JsZXNrb3ZhLXptZW5hLXRyZW5lcnUtdmUtc3BhcnRlLWtydXBwLWtvbmNpLXZ5c3RyaWRhLWhvLWhvcmF2YS81MDQ2MTE50gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Blesková změna trenérů ve Spartě: Krupp končí, vystřídá ho Hořava? - Hokej.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.