Search

Brady Austin září v hokejovém Kladně - Sport iDNES.cz

Chápejte, ohromný bek Brady Austin a Jaromír Jágr jsou spoluhráči, ale v zámoří vidí jediné - jejich Brady má víc bodů než jeden z nejlepších útočníků hokejové historie. 

„Kamarádi z toho mají hroznou srandu a strejda si to vyloženě užívá. Ten mi pořád říká, že prostě musím vydržet a být lepší!“ poví 26letý obr.

Austin vládne

Ligové statistiky obránců:

  • 1. Austin, 38 zápasů, 28 bodů
  • 2. Gernát (Třinec), 35 z., 25 b.
  • 3. Košťálek (Sparta), 36 z., 23 b.
  • 4. Pavelka (Litvínov, 35 z., 23 b.
  • 5. Šmíd (Libere),  37 z., 22 b.

Kladenské statistiky hráčů:

  • 1. Austin, 38 z., 28 b.
  • 2. Jágr, 24 z., 20 b.
  • 3. Stach, 36 z., 20 b.
  • 4. Zikmund, 37 z., 19 b.
  • 5. Strnad, 38 z., 18 b.

„I když je trochu divný, že je zároveň spoluhráč i majitel klubu, to jsem nikde nezažil, tak americký humor chápe a v šatně vtipkujeme, takže myslím, že by tuhle srandu taky pochopil,“ dodá.

Nová ligová tvář ovšem poráží konkurenty v obraně napříč všemi týmy, nepřevyšuje jen kladenské spoluhráče.

A to mohl čekat jen málokdo. Po letech v zámořských juniorkách po boku současného sparťana Davida Tomáška nebo aktuálních borců NHL Maxe Domiho, Boa Horvata či Chrise Tierneyho a pětizápasové zkoušce za Buffalo Sabres odešel na rok do Dánska. Z něj v létě zamířil do Kladna původně tvrdit muziku jako čistý obranář.

Jenže stokilový pořízek v Česku pookřál, za extraligového nováčka řídí přesilové hry, na ledě tráví zaručeně nejvíc času (přes 25 minut) a rád se chlubí střelbou. 

Nejtvrdší v týmu? „Myslím, že určitě,“ pousměje se.

Radost kladenských hokejistů. Na fotce je Ladislav Zikmund, vpravo kanadský...
Kladenští Brady Austin a brankář Denis Godla, který inkasuje branku.

Není se čemu divit, vážně. Když Austinovi podáte ruku, jako byste si třásli s medvědem. „I to je důvod, proč se mi daří. Na podzim mě tu nikdo neznal. Potřeboval jsem získat trochu respektu, tak jsem se na fyzickou hru hodně soustředil. Přijel jsem i dřív v létě, abych na sobě dřel, a v takovém případě odměna vždycky přijde,“ říká.

Život v Evropě mu čas od času zpříjemňuje i maminka. Do Česka za ním přiletěla poprvé na podzim a teď znovu. V úterý v mrazu neúnavně fotila veřejné bruslení na kladenském náměstí se synovou účastí a snažila se ho přimět k úsměvu, když ho obklopily děti. „Jenže on je trochu mrzout, no...“ pokrčí rameny energická paní.

Jak moc se Austin usmívá, to na ledě nerozhoduje. Tam patří k nejvýraznějším osobnostem, i proto můžou v Kladně dál bojovat o play off a v Kanadě sledovat, jestli jejich favorit toho Jágra překoná.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LmlkbmVzLmN6L2hva2VqL2V4dHJhbGlnYS9icmFkeS1hdXN0aW4tZXh0cmFsaWdhLWtsYWRuby1yeXRpcmktaG9rZWouQTIwMDEyM18xMTQ0MjhfaG9rZWpfcm1w0gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Brady Austin září v hokejovém Kladně - Sport iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.