Search

Do reprezentace se vrací Šulák a Hyka. Hokejisté letí obhajovat prvenství - Sport iDNES.cz

„Nominace na tento turnaj je komplikovanější, protože v ligách vrcholí boje o play off a o záchranu. Proto z naší původní soupisky vypadlo skoro polovina hráčů,“ řekl trenér národního týmu Miloš Říha.

Ten kádr poskládal z hráčů všech věkových kategorií a znovu se chce sázet na sehrané dvojice, případně celé formace, které jsou na sebe zvyklé z klubů. Mužstvo ještě doplní dva hráči, aby do Švédska odletěl se dvěma brankáři, deseti obránci a patnácti útočníky.

Největší zastoupení má v nominace domácí extraliga, která dodala jedenáct borců. Pět jich je z KHL, čtyři z Finska, tři ze Švédska a jeden ze Švýcarska. Hlavními lídry budou nejzkušenější Jan Kovář, jenž má v reprezentaci odehráno 129 utkání a Jakub Krejčík, která má na kontě 96 startů.

Připravujeme podrobnosti

Nominace hokejistů na Švédské hry

Brankáři: Dominik Furch (Örebro/Švéd.; 27 zápasů), Roman Will (Rögle/Švéd.; 4),

obránci: Lukáš Klok (18 zápasů/1 branka), David Němeček (oba Lukko Rauma/Fin.; 4/0), Jan Košťálek (Sparta Praha; 3/0), Michal Moravčík (Litvínov; 35/1), David Musil (Třinec; 28/0), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL; 52/5), Jakub Krejčík (Kärpät Oulu/Fin.; 96/3), Vojtěch Mozík (Färjestad/Švéd.; 42/4), David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL; 35/1), Libor Šulák (KooKoo Kouvola/Fin.; 22/1),

útočníci: Michal Kovařčík (1/0), Matěj Stránský (oba Třinec; 13/2), Jakub Flek (Karlovy Vary; 0/0), Radan Lenc (Liberec; 21/0), Michal Řepík (Sparta Praha; 80/27), Martin Zaťovič (Kometa Brno; 70/18), Radim Zohorna (Mladá Boleslav; 12/0), Tomáš Filippi (Magnitogorsk/KHL; 45/5), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL; 41/8), Tomáš Hyka (Čeljabinsk/KHL; 29/6), Jan Kovář (Zug/Švýc.; 129/31) Hynek Zohorna (Chabarovsk/KHL; 32/4).

Náhradníci - brankáři: Dominik Frodl (Plzeň); obránci: Ondřej Dlapa, Marek Hrbas (oba Mladá Boleslav), Ronald Knot (Liberec), Filip Pyrochta (Kometa Brno), útočníci: Ondřej Najman, David Šťastný, Adam Zbořil (všichni Mladá Boleslav), Ondřej Kovařčík (Třinec), Adam Musil (Liberec), Šimon Stránský (Kometa Brno).

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMia2h0dHBzOi8vd3d3LmlkbmVzLmN6L2hva2VqL3JlcHJlemVudGFjZS9taWxvcy1yaWhhLXJlcHJlemVudGFjZS1zdmVkc2tlLWhyeS5BMjAwMTI5XzA5MjYyOV9yZXByZXplbnRhY2Vfcm1w0gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Do reprezentace se vrací Šulák a Hyka. Hokejisté letí obhajovat prvenství - Sport iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.