Search

Musa předčasně končí hostování v Liberci. Letí se Slavií do Portugalska - Sport iDNES.cz

Po podzimní části si liberecký trenér Pavel Hoftych lebedil, že Musa i další slávista Baluta budou na severu Čech hostovat i na jaře. „Pokud jde o Musu, udělal velký progres a jsme rádi, že tady ještě zůstane a bude se moct dál učit. Ostatně, i sám Petar u nás chtěl pokračovat,“ líčil kouč.

Slavia dalšího střelce nehledá. Tecl bude jednička, Júsuf s nožem na krku

Vždyť jedenadvacetiletý štírek pod jeho vedením překonal počáteční problémy s kondicí a během podzimu nastřílel sedm branek. Spolu s devítigólovým Romanem Potočným byl nejlepším střelcem týmu.

Chorvatský reprezentant do 21 let se však přece jen vrací do Slavie, kam přestoupil v létě roku 2017. Pražský klub na svém webu oznámil, že Musa ve středu dopoledne odlétá na herní kemp do portugalského Algarve, kde se Slavia utká s Aarhusem, Valerengou Oslo či Hammarby.

Suverénní lídr české ligy přitom ještě minulý týden deklaroval jiné plány. „Čeká nás jen patnáct zápasů a chceme vsadit na Tecla s Júsufem, aby nám ukázali, že můžou být pro příští sezonu forvardy jedna a dva,“ vysvětloval trenér Jindřich Trpišovský.

Mužstvo na útočném postu během zimní pauzy zeštíhlilo odchody Milana Škody (Rizespor) i Micka Van Burena, jenž zamířil na hostování do Den Haagu. Slavia neuspěla při námluvách v Mladé Boleslavi, odkud chtěla přivést ruského snajpra Nikolaje Komličenka, který nakonec zamířil do Dynama Moskva.

Konkurenci vedle Stanislava Tecla a bahrajnského reprezentanta Júsufa Hilála, kteří na podzim dohromady v lize nasbírali jen jedinou trefu, zahustí Musa, byť s ním trenéři zprvu ještě nepočítali.

„Hodně jsme zvažovali, jestli ho vzít už teď, nebo ho nechat tam, kde se mu daří a bude hrát,“ prohlásil před pár dny Trpišovský. „Mít tři útočníky je až moc, protože by hrál jeden a dva by stáli... Kluci tím na podzim trošku trpěli, měli jsme čtyři na jeden post a velkou rotaci. Pro Musu si šetříme místo, hodně s ním pro příští rok počítáme.“

Chorvatský útočník však dostane šanci dřív, než se čekalo.  

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiamh0dHBzOi8vd3d3LmlkbmVzLmN6L2ZvdGJhbC9wcnZuaS1saWdhL3BldGFyLW11c2Eta29uZWMtaG9zdG92YW5pLWxpYmVyZWMtc2xhdmlhLkEyMDAxMjlfMDcyNDMzX2ZvdGJhbF9wYXLSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Musa předčasně končí hostování v Liberci. Letí se Slavií do Portugalska - Sport iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.