Search

ON-LINE: Zlatá Ledecká je zpět v Česku. Olympioniky čeká "Staromák"

Před dvaceti lety Staroměstské náměstí v Praze zaplnily tisíce fanoušků po zlatém úspěchu hokejistů v Naganu. Dnes se na stejném místě sejdou Češi znovu. Mají důvod! Své obdivovatele přijede zhruba od 17 hodin pozdravit královna olympijských her v Pchjongčchangu Ester Ledecká - první žena v historii, která na jedněch hrách vybojovala zlato ve dvou odlišných disciplínách. A dorazí i další olympionici. Sledujte s Deníkem on-line reportáž od příletu sportovců až po oslavy.

Češi za sebou nechali v Pchjongčchangu opět nesmazatelnou stopu, podobě jako před čtyřmi lety, kde vybojovali devět cenných kovů. Na jihokorejské olympiádě to sice cinklo „jen“ sedmkrát, stejně jako v Rusku však i tentokrát se česká výprava dočkala dvou zlatých.

A to zásluhou jedné ženy, zlatého zázraku na sněhu EsTerminátora. Ester Ledecké se podařilo to, co žádné ženě před ní. Po šokujícím triumfu v super-G na lyžích zvládla i svou hlavní disciplínu a dojela si pro zlato mezi brankami i na snowboardu.

Ester Ledecká a další olympionici míří na Staroměstské náměstí

26.02. 13:47

Vítejte! Jako první vystoupila z letadla dvojnásobná olympujská šampionka Ester Ledecká. Následovala ji bronzová rychlobruslařka Karolína Erbanová, která by se měla také zúčastnit na letišti tiskové konference. Poté vyšel zbytek české výpravy a míří do přistavených autobusů.

26.02. 13:44

U Airbusu se shromáždily desítky zaměstnanců letiště. I oni chtějí přivítata Ester Ledeckou a spol.

26.02. 13:40

Modrobílý speciál Korean Air doletěl v pořádku. Letištní personál přiváží ke stroji schůdky a už se čeká jen na to, až se otevřou dveře a česká výprava vystoupí. Olympionici přiletěli do mrazivého, ale slunečného dne.

26.02. 13:31

Letadlo s českou výpravou právě dosedlo na ranvej pražského ruzyňského letiště.

Celá on-line reportáž ZDE

Po víkendu se jí tak klaní celý svět. „Řekla jsem si, že si to budu užívat,“ prozradila recept na úspěch. „To kombinování mě bavilo. A baví,“ dodala Ledecká, která hry zakončila jako česká vlajkonoška na závěrečném ceremioniálu.

Přitom měla být pod tlakem. Ve dvou různých disciplínách na jedné olympiádě slavilo v historii před Ledeckou devět sportovců. Jenže většina v době, kdy to nebylo tak zvláštní. Naposledy před devadesáti lety, kdy Johan Gröttum-sbraaten získal zlaté medaile v běhu na lyžích a severské kombinaci.

Nesmíme ale zapomenout ani na další české hrdiny. Stříbrnou medaili si v Pchjongčchangu na krk pověsila rychlobruslařka Martina Sáblíková, která svou olympijskou sbírku rozšířila už o šestou medaili!

Že je Česko i nadále biatlonovou velmocí, potvrdili i při absenci Gabriely Koukalové druhým místem Michal Krčmář a třetím Veronika Vítková. "Je to velký úspěch. Jsme spokojení, že se nám povedlo urvat medaile v mužské i ženské kategorii. Olympiáda byla letos nejdůležitější," řekl šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář. 

O další dva bronzy se pak postarala snowboardcrossařka Eva Samková a rychlobruslařka Karolína Erbanová. Dařilo se ale i dalším. Běžec na lyžích Martin Jakš skončil osmý a devátý, rychlobruslařka Nikola Zdráhalová osmá, hokejisté obsadili čtvrté místo.

Česko obsadilo v Pchjongčcajngu v pořadí zemí čtrnácté místo. Vyhrálo Norsko, které vybojovalo 14 zlatých a celkem 39 medailí. Čímž o dva cenné kovy překonalo rekord USA z Vancouveru 2010.

V samém závěru se sluší připomenout ještě jeden úspěch, jedno české prvenství. I když jen „na papíře“. Český dům v Pchjongčchangu ohodnotil americký list The Boston Globe jako nejlepší. „Je to skvělá zpráva - medaile za měsíce příprav, které celému projektu předcházely. Osobně mě to těší moc, jsem ráda za celý tým, který se na každodenním chodu podílí,“ řekla Blanka Konečná, šéfka Českého domu.

Medailisté z olympijských her v Pchjongčchangu.

Let's block ads! (Why?)

https://www.denik.cz/zoh-2018/on-line-zlata-ledecka-se-vraci-z-oh-ji-i-dalsi-sportovce-ceka-staromak-20180226.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "ON-LINE: Zlatá Ledecká je zpět v Česku. Olympioniky čeká "Staromák""

Post a Comment

Powered by Blogger.