Search

Mrazy trápí fotbal. Odložený je šlágr Baníku s Plzní i zápasy v druhé lize

V Ostravě mělmít duel posledního Baníku s první Plzní výkop v sobotu v 15:00. "I když vyhřívání běží na 100 procent, tak vzhledem k nízkým teplotám, které jsou přes noc a drží na minus osmi devíti stupních i přes den, je hřiště ve stavu, kdy budeme zvažovat, jestli utkání neodložíme. Zítra se tam vydám osobně kolem poledne i v doprovodu jednoho rozhodčího," uvedl ve čtvrtek Tomáš Bárta, výkonný ředitel LFA, která řídí profesionální soutěže. Nakonec podmínky nedovolily utkání uskutečnit. Náhradní termín zatím není znám.  

Kvůli mrazům musely být odloženy už středeční pohárové zápasy mezi Hradcem Králové se Zlínem a Mladou Boleslaví s Baníkem Ostrava. Teploty hluboko pod minus deset stupňů Celsia neumožnily připravit ani většinu trávníků v druhé lize. I proto, že vzhledem k vysokým nákladům nemají druholigové kluby povinnost vyhřívat hrací plochu.

"Hlavně jde o náklady. Ty jsou v podobném extrémním počasí vysoké. Navíc ani vyhřívání v těchto teplotách nezaručí komfort hrací plochy," řekl šéf správy sportovišť Hradce Králové Milan Ptáček. "Za uplynulý týden tráva komplet promrzla a dnes by po ní hráči běhali jako po betonu. Holomrazy jsou pro trávu to nejhorší. Trávník je suchý, zmrzlý, na první pohled spálený," dodal pro klubový web. 

Bárta společně s rozhodčím Karlem Hrubešem, který zastupoval Komisi rozhodčích Fotbalové asociace České republiky, navštívili ve čtvrtek večer okolo 19 hodiny stadion v Ďolíčku, aby posoudili stav hrací plochy před dnešním utkáním s Duklou. „Trávník jsme shledali ve velmi dobré stavu, tudíž není důvod, aby se utkání neodehrálo,“ uvedl Bárta.

Baník lanaří Páníka. Poslední tým ligy zkoušel také Šilhavého
Talent Slovácka, co sestřelil Spartu. Chci si zahrát za Chelsea, říká Zajíc

Let's block ads! (Why?)

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2017-18/328352/mrazy-trapi-fotbal-odlozeny-je-slagr-baniku-s-plzni-i-zapasy-v-druhe-lize.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Mrazy trápí fotbal. Odložený je šlágr Baníku s Plzní i zápasy v druhé lize"

Post a Comment

Powered by Blogger.