Search

Odloženo nejspíš na duben! Baník a Plzeň zítra hrát nebudou

sfc.cz

Dva z duelů 19. ligového kola byly v ohrožení. Zatímco pražské derby Bohemians s Duklou se v pátek večer v Ďolíčku odehraje, zápas Baníku s Plzní byl odložen.

Hrát se mělo v sobotu v 15:00. "I když vyhřívání běží na 100 procent, tak vzhledem k nízkým teplotám, které jsou přes noc a drží se na minus osmi devíti stupních i přes den, je hřiště ve stavu, kdy budeme zvažovat, jestli utkání neodložíme. Zítra se tam vydám osobně kolem poledne i v doprovodu jednoho rozhodčího," avizoval už během čtvrtka Tomáš Bárta, výkonný ředitel LFA, která řídí profesionální soutěže.

Páteční inspekce obavy o regulérnost trávníku potvrdila. "Vyrazil jsem do Ostravy spolu se Zbyňkem Proskem, jehož určila komise rozhodčích. V pořádku je asi čtvrtina hřiště. Zbývající tři čtvrtiny jsou naprosto zmrzlé, tvrdé, místy se vytvořila ledová krusta," líčí stav trávníku Tomáš Bárta pro Sport.cz.

Baníku jako pořadateli nic nevyčítá. "Domácí dělali, co mohli. Trávník vyhřívají, ale za určitých klimatických podmínek ani topení nic nezmůže. V noci panují v Ostravě velké mrazy a ani přes den příliš nepoleví. Pak není šance. Riziko zranění hráčů by bylo opravdu vysoké a hrát v takových podmínkách by byl nerozum," poukazuje ředitel soutěže.

Zbývá tedy domluvit náhradní datum utkání. "Hrát by se mělo v prvním volném termínu. Vzhledem k tomu, že Plzeň ve dvou příštích týdnech čekají zápasy Evropské ligy se Sportingem Lisabon a pak zase následuje reprezentační přestávka, vychází nám středa 4. dubna," avizuje Bárta.

Baník přišel již o druhé utkání během jednoho týdne, protože kvůli velkým mrazům byl odložen jeho středeční pohárový duel v Mladé Boleslavi. Přeloženo bylo navíc i další čtvrtfinále mezi Hradcem Králové a Zlínem a o víkendu se kvůli tuhým mrazům nebude hrát ani téměř kompletní úvodní jarní kolo druhé ligy s výjimkou zápasu na Žižkově.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/fotbal/synot-liga/clanek/968012-odlozeno-nejspis-na-duben-banik-a-plzen-zitra-hrat-nebudou.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Odloženo nejspíš na duben! Baník a Plzeň zítra hrát nebudou"

Post a Comment

Powered by Blogger.