Search

Kometa je ve finále! Smetla Plzeň 6:2 a jde do boje o Masarykův pohár

Plzeň – Po šesti letech déjà vu. Hokejisté brněnské Komety jsou ve finále play-off extraligy. Podobně jako před šesti lety v semifinálové sérii proti Plzni oslavili postup po výhře 4:1 na zápasy a na západočeském ledě. Tehdy vyhráli poslední duel série 7:2. V sobotu smetli indiány 6:2, dva góly vstřelil Martin Erat. Počkají si na finálového soupeře v boji o Pohár T. G. Masaryka, buď Hradec Králové nebo Třinec.

V jeden den zažil brněnský klub postup do finále, ale také titul juniorského výběru. Mladíci Komety přehráli Liberec 4:3 v prodloužení a finálovou sérii zvládli 2:0 na zápasy. „Když si zpětně promítnu třináct let, je to nejhezčí den v Kometě, co jsem zažil,“ řekl nadšený Zábranský.

Oproti brněnským zápasům byli na ledě Plzně výrazně aktivnější jeho svěřenci. Už ve třetí minutě jejich snahu zužitkoval Martin Erat svižnou střelou zápěstím. „Hráli jsme úplně jinak než doma. I když jsme v Brně jeden zápas uhráli, nebyly to od nás úplně nejlepší výkony. Plzeň nás trochu přehrávala. Teď jsme do toho šli naplno, agresivně a vyplatilo se,“ povídal hostující forvard Martin Nečas.

Právě on přispěl ve stěžejní fázi utkání k výhře. Minutu a osm sekund před koncem první části skóroval Milan Gulaš na 1:1, ale 45 sekund stačilo v poslední minutě hostům na to, aby odskočili ve skóre na dvě branky. Křížnou přihrávku Hynka Zohorny střelou z úhlu pohotově zužitkoval Nečas. O chvíli později opět z mezikruží udeřil Erat a bylo to 3:1. „Šlo o nejdůležitější moment zápasu. Každému se hraje potom líp,“ přitakal gólman Marek Čiliak.

Místo tlaku domácích přišel další direkt od Komety. Ve 23. minutě ujeli Brňané do přečíslení dva na jednoho a Leoš Čermák přesně zamířil nad rameno Miroslava Svobody. O sedm minut později navázal na kapitána Petr Holík. To už bylo na plzeňského brankáře moc. Svoboda sám odjel v 29. minutě na střídačku a nechal se vystřídat Alexanderem Hylákem. „Soupeř do nás šel ve čtyřech. Napadal i s beky, chodil do rohů a byli z toho přečíslení,“ popsal Nečas.

Na 2:5 už snížil pouze Gulaš, do prázdné branky upravil skóre Alexandre Mallet. Brňané slavili a indiáni převzali bronzové medaile s předstihem díky tomu, že vyhráli Prezidentský pohár pro šampiona základní části a byli nejlépe postavený tým po 52 kolech. „I když jsme nyní zklamaní, bronzová medaile je úspěch a jsme za ni rádi. Přestože jsme se na páté utkání dobře připravovali, nevstoupili jsme do něj dobře. Gratuluji Kometě, zasloužila si to více a přeju jí, aby došla až za titulem,“ řekl asistent kouče Plzně Ladislav Čihák.

Obhájci titulu si počkají na finálového soupeře v boji o Pohár T. G. Masaryka, buď Hradec Králové nebo Třinec. Jsou hladoví po třináctém titulu pro brněnský klub. „Máme vítězné typy hráčů, ani jeden z nich nechce prohrávat. Nesnášíme prohry, a proto uděláme vše pro to, abychom tyto pocity nezažili,“ dodal Zábranský.

Škoda Plzeň – Kometa Brno 2:6 (1:3, 0:2, 1:1) Stav série: 1:4Branky a nahrávky: 19. Gulaš (Mertl, Stach), 55. Gulaš (Čerešňák, Vráblík) – 3. M. Erat (Nečas, Zaťovič), 20. Nečas (H. Zohorna), 20. M. Erat (Hruška, R. Zohorna), 23. L. Čermák (Štencel, O. Němec), 29. P. Holík (Zaťovič, Haščák), 57. Mallet (Vondráček). Rozhodčí: Pražák, Pešina – Ondráček, Špůr. Diváci: 7337.

HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (29. Hylák) – Moravčík, Jones, Vráblík, Čerešňák, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán – Stach, Mertl, Gulaš (A) – Kantner, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Schleiss – Hollweg, Preisinger, Pour.

HC Kometa Brno: Čiliak (Langhamer) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Štencel – R. Zohorna, Hruška, M. Erat (A) – Zaťovič, P. Holík, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Vincour, L. Čermák (C), Vondráček.

Let's block ads! (Why?)

https://www.denik.cz/hokej/kometa-je-ve-finale-smetla-plzen-6-2-a-jde-do-boje-o-masarykuv-pohar-20180407.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Kometa je ve finále! Smetla Plzeň 6:2 a jde do boje o Masarykův pohár"

Post a Comment

Powered by Blogger.