Search

Sparta - Dukla 3:0, první výhru pod Hapalem řídili Šural a Plavšič

Proti Dukle aspoň ukázala, že to s ní nemusí být tak zlé, jak to zatím na jaře vypadalo. V rozestavení se čtyřmi záložníky a dvěma útočníky do utkání vlétla, první čtvrthodinu zvládla parádně.

ONLINE

Utkání jsme sledovali minutu po minutě

Hlavně díky Plavšičovi, který na levém kraji zálohy obranu Dukly hodně větral. Už ve třetí minuty nacentroval do vápna na Šurala, toho nechali obránci úplně bez dozoru a uzdravený sparťanský útočník se hlavou trefil přesně.

Už po přihrávce Plavšič vysekl pod protilehlou tribunou oslavný přemet, za chvíli přišla gymnastická vložka na řadu podruhé.

To už srbský rychlík slavil vlastní trefu, když vtrhl do vápna, navedl si míč na střelu a vypálil přesně k bližší tyči. Prvním gólem za Spartu podtrhl vlastní výborný výkon, ale zároveň domácí trochu uspal.

Sparťané po druhé brance lehce polevili, ale na dlouho ospalou Duklu to stačilo. Jedinkrát hosté v první půli opravdu zahrozili: to když se po rohu k hlavičce dostal Podaný. Balon ale jen lízl a poslal ho z dobré pozice vedle tyče.

Poločas vyzněl jasně pro Spartu, zato na začátku druhého měla namále: Douděra se pokusil po přihrávce Bilovského přelobovat z nebezpečné pozice gólmana Nitu, ale branku těsně minul.

Nebezpečně pak střílel ještě Holík, ale ani jeho rána se mezi tyče nevešla. Dukla ve druhé půli přidala, chvílemi Spartu přimáčkla a z tribun se občas ozval i pískot. Sparta s vědomím náskoku výrazně polevila, čekala jen na to, až se v hostující obraně objeví skulinka.

Toho mohl využít Ben Chaim, který běžel sám na Radu, ale nakonec byl u balonu o chvilku později než gólman Dukly. Až deset minut před koncem domácí soupeře dorazili: Stanciův roh prodloužil Kulhánek k Šuralovi, který před prázdnou brankou lehce přidal svůj druhý gól. Když v závěru střídal, fanoušci mu tleskali ve stoje.

Sparťané zůstávají šest bodů za druhým místem, které si dali jako náhradní cíl poté, co se šance na titul smrskly na minimum. Dukla je dvanáctá, ale na sestupové patnácté místo má jen tříbodový náskok.

Let's block ads! (Why?)

https://fotbal.idnes.cz/het-liga-23-kolo-sparta-praha-dukla-praha-online-zpravodajstvi-pt3-/fotbal.aspx?c=A180407_103229_fotbal_vp2

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Sparta - Dukla 3:0, první výhru pod Hapalem řídili Šural a Plavšič"

Post a Comment

Powered by Blogger.