Search

TENIS ON-LINE: Drama na kurtu! Pavlásek urval druhý set, vede i ve třetím

Lehce splnil roli favorita. Tenista Jiří Veselý získal první bod pro Česko v utkání druhé divize Davisova poháru proti Izraeli. V úvodní dvouhře na antuce v porubské hale domácí jednička porazila Edana Lešema hladce 6:0 a 6:1. Za necelou hodinu... Nechybělo mnoho k tomu, aby i druhá sada skončila kanárem. Ke své premiéře ve dvouhře v soutěži nastoupil Adam Pavlásek, proti němuž se postavil bývalý třicátý hráč světa Dudi Sela. Pavlásek prohrál první set 3:6, druhý stejným poměrem vyhrál. Hraje se 3. set.

Jaroslav Ožana,ČTK

Veselý (65. v pořadí ATP) se opíral o více než dvousetkilometrovou rychlost servisu a soupeře z třetí stovky žebříčku úderově převyšoval. "Kanára" Lešemovi nadělil za 27 minut. Ve druhém setu se sice víc hrálo, ale Veselý nadále využíval slabého soupeřova bekhendu. Mohl znovu vyhrát s nulou, ale první mečbol nevyužil.

Za stavu 6:0 a 5:0 si tak Lešem udržel servis. Levou rukou hrající Veselý vzápětí zápas po 57 minutách ukončil. "Ale utkání nebylo tak jednoznačné, jak se zdá. Na začátku nervíky určitě byly, ale hnedka jsem získal brejk, dostal jsem ho pod tlak a zůstal jsem celou dobu pečlivý, což byl klíč," řekl Veselý.

Čeští tenisté začínají v soutěži o populární salátovou mísu novou éru bez bývalých opor Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, kteří se postarali o tituly v letech 2012 a 2013. Potřebují vyhrát, aby postoupili do zářijové baráže o návrat mezi elitu.

V sobotu začne ve 12:00 čtyřhra, do které kapitán Jaroslav Navrátil nahlásil Lukáše Rosola a Romana Jebavého. Proti nim by měli hrát Jišaj Oliel a Jonathan Erlich. Následovat budou zbylé dvě dvouhry.

Zápasy nižší evropsko-africké zóny, do které Češi loni sestoupili ze Světové skupiny, se hrají dva dny a každé utkání jen na dva vítězné sety.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/978096-tenis-on-line-drama-na-kurtu-pavlasek-urval-druhy-set-vede-i-ve-tretim.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "TENIS ON-LINE: Drama na kurtu! Pavlásek urval druhý set, vede i ve třetím"

Post a Comment

Powered by Blogger.