Search

Třinec je po Brně druhým finalistou, Hradec porazil v prodloužení

Třinec - Hr. Králové 2:1P

6. utkání, stav série 4:2

Oceláři dokázali využít třetí mečbol semifinálové série, v níž vedli už 3:0 na zápasy. Další dvě utkání ale dospěla do prodloužení, v nichž shodně triumfoval Hradec.

S vědomím, že se zápas hraje (minimálně) 60 minut, vstoupily oba celky do šestého střetnutí opatrněji. Hráči zbytečně neriskovali, nahazovali ze středního pásma a trestným lavicím se vyhýbali obloukem.

Východočeši ale v prvním dějství zaměstnali brankáře soupeře více než Oceláři Patrika Rybára. Vyčníval zejména únik Látala před první přestávkou, kdy pláchnul obráncům, puk ale nabral zblízka jen do tyčky.

Hradecký Jaroslav Bednář (uprostřed) bojuje o puk mezi třineckými hráči.

Hradecký pres nabíral na intenzitě i ve druhé části, jenže přečíslení tři na jednoho gólem neskončilo, úspěšný nebyl ani Smoleňák.

O to překvapivěji působil třinecký zásah, kterým čtvrtá řada domácích zničehonic rozburácela Werk Arénu. Ondřej Kovařčík našel zpoza Rybárovy branky volného Chmielewského, jehož přesná rána do horního růžku nedala brankářovi šanci.

Děj na ledě se najednou úplně otočil, Ocelářů začalo být všude plno. Největší možnost na zvýšení měl Marcinko, ovšem třepetající kotouč do odkryté branky neuklidil. Další gól nepřidali Slezané ani v první přesilovce utkání, naopak hosté ve vlastním oslabení zahrozili.

Dominance čtvrté třinecké lajny pokračuje

Na konci druhé třetiny neudržel nervy hradecký kapitán Jaroslav Bednář, za sestřelení Rákose šel pykat na dvě minuty. Gólman hostí Rybár se musel v následných chvílích vytáhnout, nejprve zlikvidoval únik Ciencialy a poté si poradil i s nebezpečnou střelou Polanského.

Odměna za přečkanou krizi Mountfieldu se dostavila během přesilovky ve 45. minutě, kdy souhru s Bednářem zakončil Andris Džerinš. Díky jeho zásahu se série mezi Hradcem a Třincem dočkala třetího prodloužení v řadě. 

V něm ale tentokrát neslavili Východočeši. Polanský vyhazoval zpoza branky, od rozhodčího se k němu puk odrazil zpátky a zkušený borec našel volného Ondřeje Kovařčíka, který vypálil nad Rybárovu lapačku. 

Třinec se podívá do finále poprvé od roku 2015, kdy ve finále prohrál s Litvínovem. Svůj jediný extraligový titul vybojovali Oceláři v roce 2011.

Branky a nahrávky: 28. Chmielewski (O. Kovařčík), 69. O. Kovařčík (Polanský) - 45. Džerinš (Jaroslav Bednář, Červený). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Lhotský, Tošenovjan. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Třetiny: 0:0, 1:0, 0:1 - 1:0. Diváci: 4 904. Konečný stav série: 4:2.

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Roth, L. Kovář, Linhart - J. Petružálek, Cienciala, Rákos - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Hradec Králové: Rybár - Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Cibulskis - Smoleňák, Koukal, Červený - Jaroslav Bednář, Kukumberg, M. Látal - R. Pavlík, Džerinš, Cingel - Köhler, Dragoun, Šimánek. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Let's block ads! (Why?)

https://hokej.idnes.cz/ocelari-trinec-mountfield-hradec-kralove-6-semifinale-extraliga-hokej-12v-/hokej.aspx?c=A180408_155304_hokej_elv

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Třinec je po Brně druhým finalistou, Hradec porazil v prodloužení"

Post a Comment

Powered by Blogger.