Search

Hamilton ovládl závod v Barceloně a zvýšil náskok v čele šampionátu

Do Barcelony přivezl McLaren suverénně nejrychlejší auto ze všech týmů formule 1 a po vítězném double v kvalifikaci to potvrdil i v závodě. Lewis Hamilton neměl od startu soupeře a v závěru závodu mohl jet v úsporném režimu a pošetřit auto na další závody. Vyhrál podruhé v sezoně a podruhé za sebou.

„Dnes to byla absolutní synergie, já a auto. Bylo to skvělé a neměl jsem v závodě žádný problém. Děkuji skvělým fanouškům, kteří nám sem přijeli podpořit,“ popisoval hned po vystoupení z vozu viditelně šťastný závodník.

Na druhém místě za ním dlouho jezdil Sebastian Vettel ze stáje Ferrari, ale jeho tým 24 kol před cílem chyboval, když poslal svého jezdce podruhé do boxů, zatímco všichni soupeři zůstali na dráze a až do cíle se spokojili s jedinou výměnou pneumatik. Německý čtyřnásobný mistr světa se propadl na čtvrtou příčku za Maxe Verstappena a do konce závodu s umístěním už nic nedokázal udělat.

Verstappen stál naposledy na stupních vítězů v Mexiku 2017, takže měl pochopitelně hodně velkou radost. „Auto fungovalo perfektně, je tady těžké předjíždět, ale povedlo se nám dostat vpřed jinak, Měli jsme trochu štěstí, když Kimi odstoupil a poté když Sebastian zajel do boxů, konečně se nám to povedlo.“

Do cíle přitom Verstappen dojížděl s poškozeným předním křídlem, které si nalomil přibližně dvacet kol před cílem po střetu se zádí vozu williams Lanceho Strolla. „Auto sice nevypadá tak hezky, ale zdá se, že jelo stále stejně. Takže poškození nakonec nevadil,“ smál se Nizozemec v cíli. „Na předjetí Valtteriho jsem moc nemyslel, byl příliš daleko. Jsem moc rád, už je to nějaký ten pátek, co jsem byl na stupních vítězů.“

Před třetím Verstappenem skončil Valtteri Bottas a doplnil svého parťáka Hamilton na stupních vítězů.  V závodě se musel nudit. Při prvních zastávkách v boxech se mu nepodařilo předjet Vettela, poté Němec zatočil do boxů a uvolnil mu cestu. Dojížděl sám, daleko od všech soupeřů.

„Měli jsme velmi dobré auto, takže jsme jeli rychle a parádně jsme si to užil. Nevěřil jsem tomu, že dokážeme projet celou vzdálenost s jedinou zastávkou v boxech. Ale povedlo se, všechno dnes vyšlo, jak mělo,“ komentoval stručně průběh závodu.

Po špatném začátku sezony se mistři z Mercedesu zvedají a po vítězném double suverénně vládnou oběma šampionátům. Sezona pokračuje za 14 dní nevyzpytatelnou Velkou cenou Monaka.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.idnes.cz/velka-cena-spanelska-formule-1-d2l-/motorsport.aspx?c=A180513_125621_motorsport_elv

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Hamilton ovládl závod v Barceloně a zvýšil náskok v čele šampionátu"

Post a Comment

Powered by Blogger.