Search

Jágr se omlouval Washingtonu a vtipkoval: Díky mně máte Ovečkina - iDNES.cz

„Po osmnácti letech se podívejte na pozitiva,“ stojí v Jágrově příspěvku. „Kdybych hrál dobře, nikdy byste nedraftovali Ovečkina. A pravděpodobně byste loni nevyhráli Stanley Cup... Nemáte zač.“

Z Jágrova příspěvku jde vycítit částečná recese. Statisticky si ovšem neoddiskutovatelně pohoršil. A na týmový úspěch čekal jen marně.

On, bývalý kapitán Penguins. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu, celkem pětinásobný vládce ligové produktivity, který společně s obráncem Františkem Kučerou odešel v létě 2001 za talentované útočníky Krise Beeche, Michala Sivka a beka Rosse Lupaschuka.

Z pravidelné účasti za Pittsburgh v play off vzešel v prvním roce po přestupu do Washingtonu konec už po základní části. Ze 121 bodů spadl Jágr na 79 (byť třináct zápasů marodil).

„Má první sezona prý byla hrozná, ale i tak jsem byl pátý v bodování, a to jsem vynechal třináct utkání,“ jako by 47letý Jágr krčil rameny.

Jenže v dalším roce nasbíral bodů 75, v play off zvládl s týmem jen první kolo. Po 46 zápasech (a 45 bodech) třetí sezony už vedení Capitals došla trpělivost. Jágrův sedmiletý kontrakt byl pro prodělávající klub přílišnou zátěží. Z ekonomických i sportovních důvodu vyměnil majitel Ted Leonsis českého hokejistu do Rangers.

1993-1994. Jaromír Jágr v dresu Penguins na sběratelské hráčské kartičce
2006. Jaromír Jágr při utkání proti Ottawě (19. dubna 2006)

Stejně tak se z hlavního města USA pakoval další hvězdný a drahý útočník, Michael Nylander.

Co se tehdy zdálo jako špatný sen, vyústilo po téměř dvaceti letech v úspěšnou realitu.

Vyjádření, že jen díky Jágrovým špatným výkonům mohli Capitals draftovat Ovečkina, je třeba brát s nadhledem. Nicméně faktem zůstává, že při dražbě mladíků 2004 Alexandra Ovečkina v první volbě skutečně zvolili.

A po letech úsilí a tvrdé dřiny na Stanley Cup s ruským kapitánem, útočníkem Jakubem Vránou nebo obráncem Michalem Kempným skutečně dosáhli.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/hokej/nhl/jaromir-jagr-washington-capitals-omluva.A190712_130117_nhl_rmp

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Jágr se omlouval Washingtonu a vtipkoval: Díky mně máte Ovečkina - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.