Search

TENIS ONLINE: Bitva gigantů! Federer hraje s Nadalem o finále Wimbledonu, Djokovič už slaví - Sport.cz

Pool, Reuters

Jako první nastoupí na centrální dvorec dvojice Djokovič - Bautista. Jasným favoritem je úřadující světová jednička a šampion z minulého roku Novak Djokovič.

Oba soupeři spolu zatím odehráli deset zápasů, sedm vyhrál rodák z Bělehradu. Poslední dva vzájemné duely však ovládl jednatřicetiletý Španěl, který letos vládl jak v Dauhá, tak v Miami.

Obhájce titulu Novak Djokovič je ve Wimbledonu opět ve finále.

Andrew Couldridge, Reuters

Djokovič zatím na turnaji ztratil jediný set, stalo se tak ve třetím kolem s Polákem Hurkaczem. Ve svém zatím posledním utkání ve čtvrtfinále vyhnal z kurtu Belgičana Davida Goffina, kterému dovolil šest her.

Výborně si však vede i jeho soupeř. Dvaadvacátý hráč světa Bautista také odevzdal soupeřům dohromady jedinou sadu. Tu uhrál ve čtvrtfinále Argentinec Pella.

Wimbledon 2019: Program, výsledky, prize money, lístky a zajímavosti k turnaji

Na jednoznačně nejvíce očekávaný duel dosavadního průběhu Wimbledonu se mohou těšit fanoušci v All England Clubu. Duel Rafaela Nadala s Rogerem Federerem slibuje opravdové drama. Nadal vede ve vzájemné bilanci nad Federerem 24:15, naposledy svého velkého soka sestřelil ve "své" Paříži jasně 6:3, 6:4, 6:2. Na londýnské trávě se však očekává mnohem vyrovnanější souboj.

Federer Wimbledon ovládl už osmkrát, Nadal dvakrát. Další grády souboji titánů přidává i bilance grandslamových titulů, která Švýcarovi připisuje dvacet zářezů, jeho rivalovi o dva méně.

Roger Federer ve Wimbledonu opět září.

Alastair Grant, ČTK/AP

Na londýnské trávě se zatím utkali třikrát, pokaždé ve finále. V letech 2006 a 2007 slavil Federer, o rok později pak Nadal.

Letošním ročníkem zatím prochází Nadal bez ve stylu svých pařížských tažení. O jedinou sadu přišel ve druhém kole s Kyrgiosem, ve svém posledním zápase ve čtvrtfinále rozdrtil Querreyho 7:5, 6:2, 6:2.

O moc více práce s postupem mezi poslední čtyři neměl ani Federer, který ztratil dva sety - v prvním kole s Harrisem a ve čtvrtfinále s Nišikorim.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/tenis/wimbledon/clanek/1123613-tenis-online-bitva-gigantu-federer-hraje-s-nadalem-o-finale-wimbledonu-djokovic-uz-slavi.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "TENIS ONLINE: Bitva gigantů! Federer hraje s Nadalem o finále Wimbledonu, Djokovič už slaví - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.