Search

Proti Francii nastoupí Rittich. Zraněného Nestrašila nahradí Chytil

Andrej Nestrašil po zranění ramena při prvním svém střídání ze 3. minuty utkání proti Bělorusku netrénoval. Rentgen nepotvrdil zlomeninu, pravděpodobně by se mělo jednat o pohmožděné vazy. Nicméně další podrobnosti může odhalit vyšetření na magnetické rezonanci, jež český útočník podstoupil v kodaňské nemocnici. Po něm by mělo být jasnější, jak na tom Nestrašil bude dál. „Myslím, že se cítil o hodně lépe a začal už ruku zvedat. Uvidíme, co tam bude nebo nebude,“ pokračoval Špaček.

„Dobré je, že se jeho stav od včerejška nezhoršil,“ sdělil ještě během tréninku lékař národního týmu Dušan Singer. A asistent trenéra Jaroslav Špaček dodal: „Ráno se cítil o hodně lépe a začal ruku zvedat. Není to jednoduché, ale neměl rameno zatejpované. Uvidíme, jak se vše vyvrbí.“

Předčasný konec by byl pro odchovance Slavie velká smůla. Vedl si spolehlivě, v minulosti kvůli zranění přišel o Světový pohár, kam ho nepustili z Caroliny, kde tehdy působil. Do nedělní partie s Francií pravděpodobně taky nenaskočí.

Brankáři se v turnaji zatím pravidelně střídají, po Pavlu Francouzovi, jenž proti Bělorusku uhájil první českou nulu v turnaji, se mezi tyče postaví David Rittich. „Teď je na řadě, necháme koloběh jaký je,“ líčil reprezentační asistent, než se rozhovořil o příštím soupeři.

„Myslím, že Francie je jeden z nejsilnějších soupeřů, kteří jsou papírově nejslabší. Hrají agresivně, dokážou dávat góly a mají výbornou přesilovku. Bude to spíš o nás, jak se na to připravit. V zápasu s Běloruskem jsme po první třetině vedli 3:0. Tehdy je těžké motivovat hráče, ale bylo důležité, že jsme to dotáhli do konce i bez Francíka, který má nulu. Zápas dopadl, jak dopadl, zítra je nový den a musíme se na to připravit, protože to bude opravdu těžké utkání,“ vracel se.

Proti silnějším soupeřům byli Francouzi spíš zatažení. S Rakouskem a Běloruskem měli dobré zápasy. „Šli po nich agresivně, musíme se připravit na oba jejich systémy,“ prozradil Špaček. S Francií se český tým střetl dvakrát už během přípravy na šampionát v Dánsku.

„Hlavně ve druhém zápase na nás nastoupili hodně tvrdě a bylo to pak takové vyprovokované. Vyrovnali jsme se s tím, šli po nich a oni potom trošičku uvadli. Dneska mají samozřejmě den volna a my taky. Budou plní síly. Věřím, že to bude od začátku dobrý zápas a nedojde k takovému kolapsu jako proti Bělorusku, i když úplně kolaps to nebyl. Prostě jsme hráli, jak jsme potřebovali,“ uzavřel Jaroslav Špaček.

Bělorusové byli na českou defenzivu krátcí
Bělorusové byli na českou defenzivu krátcí
Zítra • 16:15
Francie
13. května
Česko
Česko
Rozhodčí
Stadion

Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst)

Let's block ads! (Why?)

https://isport.blesk.cz/clanek/hokej-reprezentace-ms-v-hokeji-2018/334855/proti-francii-nastoupi-rittich-zraneneho-nestrasila-nahradi-chytil.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Proti Francii nastoupí Rittich. Zraněného Nestrašila nahradí Chytil"

Post a Comment

Powered by Blogger.