Search

Francouzský desetibojař Mayer skončil v dálce po třech přešlapech

Přitom do dvoudenní soutěže vstoupil ve velkém stylu. V běhu na 100 metrů ubral ze svého osobního rekordu dvě setiny časem 10,64 sekundy a ujal se vedení. Od prohry s Američanem Ashtonem Eatonem před dvěma lety na olympijských hrách v Riu de Janeiro neprohrál žádný velký závod. Letos ještě neabsolvoval kompletní desetiboj, při Diamantové lize v Paříži si ale vylepšil osobní rekordy na překážkách a v kouli.

A zrychlení potvrdil i v Berlíně na stovce. Také v dálkařském sektoru mířil dál, než je jeho osobní rekord 765 cm, ale třikrát těsně přešlápl a skončil v slzách. Stejně špatně si na odrazovém prkně vedli i jeho krajané Ruben Gado a Romain Martin.

Čeští desetibojaři začali na úrovni svých letošních maxim - Jan Doležal zaběhl 11,06 a do dálky skočil 712 cm, Marek Lukáš byl o šest setin pomalejší a skočil 699 cm. Po dvou disciplínách jsou na konci druhé desítky celkového pořadí.

Hodně špatně začal obhájce evropského zlata Belgičan Thomas van der Plaetsen. Čas 11,48 byl druhý nejhorší z 28 startujících a také 741 cm v dálce bylo hluboko pod jeho možnostmi. Po Mayerově selhání se vedení ujal Brit Tim Duckworth díky druhým místům na stovce i v dálce.

Let's block ads! (Why?)

https://isport.blesk.cz/clanek/live-sport/341872/francouzsky-desetibojar-mayer-skoncil-v-dalce-po-trech-preslapech.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Francouzský desetibojař Mayer skončil v dálce po třech přešlapech"

Post a Comment

Powered by Blogger.