Search

Kluků se musím zastat. Vůli měli, tvrdí Hadamczik navzdory kanárovi

Twitter

Polovinu utkání to přitom na žádný debakl nevypadalo. Američané sice byli nebezpeční, i Češi si ale vytvářeli brankové příležitosti. Ještě ve 32. minutě prohrávali pouze o gól. Jenže pak přišel totální kolaps, když gólman Nick Malík obdržel během necelých pěti minut tři góly.

A Češi po studené sprše zcela vypadli z tempa.

„Přitom podle předvedené hry jsme byli do půlky utkání vyrovnaným soupeřem a hlavně během první třetiny jsme měli několik šancí. Právě jejich proměňování ale vidím negativně," mrzí Hadamczika.

„Od půlky utkání nám odešly nohy a síla. Byli jsme všude o krok později. Možná to bylo i tím, že v Kanadě jsme (teprve) třetí den a regenerace je pro hráče těžká. Kluků se musím zastat: vůle tady byla. Ale jak jsem řekl, byli jsme všude o krok pozdě," neuniklo Hadamczikovi.

Šanci na semifinále udrží jen výhra nad Rusy

Jeho svěřencům navíc absolutně nevycházela hra v přesilových hrách. Nejenže nevyužili jedinou z osmi, navíc dokonce při dvou svých početních převahách inkasovali. „Přitom si myslím, že (Američané) byli horší než Kanada. Nám hlavně chyběla síla. A dál to, že proti Kanadě jsme dodržovali herní systém, ale tentokrát, jak to bylo 0:3 a pak 0:4, se ten herní systém začal sypat a už to šlo všechno do háje," prohlásil útočník Michal Teplý.

Hladkou porážku už ale hokejisté hodili za hlavu. „Já bych z toho nedělal žádnou tragédii, v životě se staly i horší věci," řekl Teplý a už se koncentruje na další zápas skupiny s Ruskem, který startuje už dnes ve 23:00 SELČ.

Naději na postup do semifinále udrží jen výhra nad sbornou. Pokud nepřijde, Češi tak nenavážou na loňské stříbro a předloňské zlato z turnaje, který se ale v té době ještě konal v Břeclavi a Bratislavě.

Rusové však jsou v laufu, když ve svém úvodním duelu smázli Finy 7:2. „Třeba by nás po té výhře mohli podcenit," doufá Teplý. „Navíc my na Rusáky docela umíme, třeba minulý rok jsme je tady v Kanadě porazili. Česko – Rusko, to jsou vždycky vyhrocené zápasy, takže se na to moc těším," uzavírá sedmnáctiletý útočník Liberce.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/hokej/reprezentace/clanek/1011661-kluku-se-musim-zastat-vuli-meli-tvrdi-hadamczik-navzdory-kanarovi.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Kluků se musím zastat. Vůli měli, tvrdí Hadamczik navzdory kanárovi"

Post a Comment

Powered by Blogger.