Search

Pcheng Šuaj má půlroční trest za porušení antikorupčních pravidel

Tři měsíce z trestu si Pcheng Šuaj odpyká podmínečně, znovu hrát by mohla 8. listopadu. V té době už se ale konají jen menší turnaje, pro dvaatřicetiletou tenistku tak v podstatě skončila sezona. Navíc musí zaplatit pokutu, z vyměřené částky 10.000 dolarů (220.000 korun) je polovina rovněž s podmínkou.

Tříměsíční trest dostal i její tehdejší francouzský trenér Bertrand Perret, který se podle vyšetřování na všem podílel.

Pcheng Šuaj se údajně pokusila přesvědčit Belgičanku Alison Van Uytvanckovou, aby po uzávěrce přihlášek do Wimbledonu ze zdravotních důvodů odstoupila. Číňanka by se tak mohla podle pravidel grandslamových turnajů před losem do soutěže ještě nechat zapsat s novou partnerkou. Nabízela i finanční kompenzaci, ale neuspěla. V All England Clubu nakonec Pcheng Šuaj v loňské čtyřhře nestartovala.

Minulou sezonu Pcheng Šuaj zahájila ve dvojici s Andreou Hlaváčkovou, společně získaly titul v Šen-čenu, postoupily do finále Australian Open a v Dubaji. V květnu v Madridu už Číňanka hrála s Čchuang Čchia-ťüng z Tchaj-wanu, na French Open s krajankou Tuan Jing-jing. Znovu se pak v deblu představila až v srpnu v Torontu a sezonu dohrála se Saniou Mirzaovou z Indie.

Bývalá světová jednička ve čtyřhře figuruje momentálně v deblovém žebříčku na 20. místě. Ve dvouhře, kde bylo jejím maximem 14. místo z roku 2011, je nyní osmdesátá. Během kariéry získala dva singlové tituly a v roce 2014 si zahrála semifinále US Open. Ze čtyřhry má 21 trofejí, se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu ovládla Wimbledon 2013 a French Open o rok později.

Let's block ads! (Why?)

https://isport.blesk.cz/clanek/live-sport/342035/pcheng-suaj-ma-pulrocni-trest-za-poruseni-antikorupcnich-pravidel.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Pcheng Šuaj má půlroční trest za porušení antikorupčních pravidel"

Post a Comment

Powered by Blogger.