Search

Senzace! Kornfeil vyhrál v Brně kvalifikaci a poprvé v životě pojede z pole position

Luboš Pavlíček, ČTK

Kornfeil se pohybuje v MS od roku 2009, ve věku pětadvaceti let a se 155. startem v šampionátu je nejstarším i nejzkušenějším jezdcem třídy Moto3. Kvalifikační triumf slaví poprvé v životě, navíc se zapíše do historie jako první český jezdec, jenž do Velké ceny na Masarykově okruhu odstartuje z první pozice roštu.

„Neuvěřitelné se pro mne stalo skutečným. Poprvé pojedu z pole position a povedlo se mi ho vyjet doma, před deseti tisíci nadšenými fanoušky. Z tribun byl takový hluk, jakoby hřmělo. Měl jsem skvěle připravenou motorku, to je pak lehké závodění. Nic mě nebrzdí, nemusí se nic vychytávat na technice a stačí, když maká jezdec," usmál se Kornfeil.

Závěr brněnské kvalifikace, která určuje postavení na startovním roštu pro nedělní závod, ale poznamenalo velké taktizování. „Byly už jen tři minuty do konce a nikdo nechtěl jet tempo a tak musím moc poděkovat Johnu McPheemu, že alespoň on za to v posledním stoupáku vzal a společně jsme pak chytili rytmus v tom závěrečném kole, které jsme stihli snad osm sekund před limitem," ocenil Kornfeil.

Abraham odstartuje z osmé řady

Karel Abraham dosáhl v kvalifikaci MotoGP až 23. času, což pro něj znamená start z osmé řady do nedělního závodu. Své nejrychlejší kolo zajel za 1:57,217, víc asi v možnostech jezdce a hlavně předloňské verze privátní Ducati nebylo.

Z pole position se těšil Ital Dovozioso a s ním v první řadě bude i lídr šampionátu Marc Márquez, kterého doslova v poslední vteřině ale porazil i největší rival v celkové klasifikaci Valentino Rossi.

Kvalifikace na brněnskou Grand Prix motocyklů
Moto3
1. Kornfeil (ČR, KTM) 2:07,981
2. McPhee (Velká Británie, KTM) +0,419
3. Ramirez (Španělsko, KTM) +0,445
4. Öttl (Německo, KTM) +0,464
5. di Giannantonio (Itálie, Honda) +0,492
6. Canet (Španělsko, Honda) +0,575
------
28. Salač (ČR, KTM) +3,138
MotoGP
1. Dovizioso (Itálie, Ducati) 1:54,689
2. Rossi (Itálie, Yamaha) +0,267
3. M. Márquez (Španělsko, Honda) +0,272
4. Lorenzo (Španělsko, Ducati) +0,349
5. Crutchlow (Velká Británie, Honda) +0,366
6. Petrucci (Itálie, Ducati) +0,514 
-----
23. Abraham (ČR, Ducati) +2,528

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/moto/motocykly/clanek/1010869-senzace-kornfeil-vyhral-v-brne-kvalifikaci-a-poprve-v-zivote-pojede-z-pole-position.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Senzace! Kornfeil vyhrál v Brně kvalifikaci a poprvé v životě pojede z pole position"

Post a Comment

Powered by Blogger.