Search

Snový úvod přípravy. Hokejová Sparta vybojovala pohár

Načali novou éru pod trenérem Kruppem. Po galejích mimo led i na něm vyzkoušeli hokejisté Sparty svou formu konečně v zápasech. Včerejším utkáním proti Davosu zakončili ostrý týden, během kterého hráli hned čtyřikrát. A vedli si výborně. Švýcarskému velikánovi nadělili deset branek a ovládli turnaj v Hradci Králové.

První tři střetnutí na úvod přípravy přinesly vyrovnanou podívanou. V Karlových Varech sparťané zvítězili o gól a po přesunu na Mountfield Cup sehráli dvě prodloužení. S Pardubicemi úspěšné, s domácím Hradcem nikoli.

„Ve Varech to byl první zápas od jara. V něm má každý hráč trochu problémy sám se sebou. Podruhé už je to vždycky mnohem lepší,“ poznamenala jedna z posil, obránce Blaž Gregorc. Nabitý program uvítal. „Každý hokejista je rád, když se jen netrénuje, ale hrají se zápasy,“ řekl Slovinec.

Z borců, se kterými se počítá, nenaskočili pouze forvardi Buchtele a Přibyl, jinak trenéři protočili dvaatřicet svěřenců. Pro zatím poslední duel proti Davosu nemohli počítat s několika zraněnými a vypůjčili si tak pár „posil“ z Prostějova. I tak nadělili švýcarskému velkoklubu deset gólů.

Pěti body (1+4) se blýskl Lukáš Pech, čtyři asistence zapsal obránce Jeremie Blain a čtyři čárky (2+2) do kanadského bodování si připsal také Miroslav Forman, který naskočil podruhé od operace ruky. „Až mě to překvapilo. Ještě mám ale před sebou hodně práce, potřebuju zapracovat na fyzičce a odehrát pár zápasů. Asi mi ta operace ale pomohla,“ smál se po povedeném střetnutí.

Na úspěch proti Davosu zadělali sparťané již v první třetině, v níž se dokázali prosadit hned pětkrát. „Diktovali jsme hru a hlídali si náskok. Nic jsme nevypustili, což se nám v minulosti stávalo. Předvedli jsme perfektní výkon,“ vyprávěl spokojeně Forman, který kromě výhry slavil také 28. narozeniny. „Zpříjemnil jsem si den,“ usmíval se.

Díky kanonádě do sítě švýcarského soupeře sparťané ovládli celý Mountfield Cup. „První turnaj, pohár, desítka Davosu, vypadá to dobře, ale zatím jde jen o přípravu. Objevují se už některé věci, které bychom chtěli zahrnout do systému. Důležité bude přenést je do extraligy,“ upozornil Forman.

Tým z Holešovic ze zběsilého tempa lehce sleví, na konci týdne se však vydá k dalším zápasovým zkouškám, tentokrát do německého GaPa. „Je tam hezký turnaj i hotel. Těšíme se, čekají nás dva pěkné zápasy. Pojedeme si pro další pohár,“ dodal bojovně Forman.

Dosavadní výsledky

Karlovy Vary - Sparta 4:5

Mountfield Cup:

Hradec Králové - Sparta 5:4 po prodloužení

Sparta - Pardubice 3:2 po prodloužení

Davos - Sparta 2:10

Let's block ads! (Why?)

https://www.denik.cz/hokej/snovy-uvod-pripravy-hokejova-sparta-vybojovala-pohar-20180813.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Snový úvod přípravy. Hokejová Sparta vybojovala pohár"

Post a Comment

Powered by Blogger.