Search

Sparta recidivou sama sebe vyhání z Evropy. Trest za řádění fanoušků bude nemilosrdný

Sport.cz

Sparta je na pohárové scéně ohledně výtržností diváků recidivistou. Proto UEFA nasadila na pražský duel zkušeného delegáta z Islandu. A jeho zpráva bude samozřejmě důvodem k dalšímu disciplinárnímu řízení.

Práci pořadatelů musel v kritickou chvíli suplovat kapitán mužstva Šural, když z očí do očí na trávníku přemlouval rozzuřené fanoušky, ať se vrátí do svého sektoru.

„Poprosil jsem je, ať nám dají čas s výsledkem něco udělat. Že jestli chtějí jít na hřiště, tak ať to udělají po zápase. Ať utkání nezdržují, že potřebujeme hrát. Naštěstí to pochopili a odešli," líčí Josef Šural.

Jenže po vyřazení ztratil nervy i on sám. Za kontroverzi s rumunským sudím byl ještě po zápase dodatečně vyloučen, což je pochopitelně další přitěžující okolnost.

Od Letné až po Miláno

Poslední velký trest Sparta dostala loni v lednu. Šlo o pokutu 1,2 miliónu korun a zavřený sektor v úvodním utkání play off Evropské ligy na hřišti Rostova. Pražané tehdy pykali za chování svých fanoušků během zápasu na hřišti Interu Milán.

Sparta byla potrestána za incident z prosincového posledního utkání základní skupiny s Interem na San Siru, kde se zhruba stovka hostujících příznivců pokusila prolomit bariéru. Při následné potyčce bylo zraněno šestnáct členů pořádkové služby.

Letenský celek se kvůli fanouškům v tehdejší pohárové sezóně nedostal do potíží poprvé. Kvůli rasistickým projevům příznivců při domácím duelu s Interem byla klubu uzavřena část stadiónu pro zápas s Beer Ševou. Oba prohřešky navíc mohou ovlivnit budoucí rozhodnutí disciplinární komise.

Sparta musí počítat, že verdikt disciplinárky bude nemilosrdný...

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/fotbal/evropska-liga/clanek/1010624-sparta-recidivou-sama-sebe-vyhani-z-evropy-trest-za-radeni-fanousku-bude-nemilosrdny.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Sparta recidivou sama sebe vyhání z Evropy. Trest za řádění fanoušků bude nemilosrdný"

Post a Comment

Powered by Blogger.