Search

Sparta recidivou sama sebe vyhání z Evropy. Trest za řádění fanoušků bude nemilosrdný

Sport.cz

Sparta je na pohárové scéně ohledně výtržností diváků recidivistou. Proto UEFA nasadila na pražský duel zkušeného delegáta z Islandu. A jeho zpráva bude samozřejmě důvodem k dalšímu disciplinárnímu řízení.

Práci pořadatelů musel v kritickou chvíli suplovat kapitán mužstva Šural, když z očí do očí na trávníku přemlouval rozzuřené fanoušky, ať se vrátí do svého sektoru.

„Poprosil jsem je, ať nám dají čas s výsledkem něco udělat. Že jestli chtějí jít na hřiště, tak ať to udělají po zápase. Ať utkání nezdržují, že potřebujeme hrát. Naštěstí to pochopili a odešli," líčí Josef Šural.

Jenže po vyřazení ztratil nervy i on sám. Za kontroverzi s rumunským sudím byl ještě po zápase dodatečně vyloučen, což je pochopitelně další přitěžující okolnost.

Klub připravuje oficiální stanovisko na odpoledne

V letenských kancelářích se od pátečního rána řeší, jaký postup proti výtržníkům klub v mantinelech, jež mu dává česká legislativa, zaujme.

„Připravujeme oficiální vyjádření, které bychom měli vydat během odpoledne," avizuje tiskový mluvčí Ondřej Kasík.

Od Letné až po Miláno

Poslední velký trest Sparta dostala loni v lednu. Šlo o pokutu 1,2 miliónu korun a zavřený sektor v úvodním utkání play off Evropské ligy na hřišti Rostova. Pražané tehdy pykali za chování svých fanoušků během zápasu na hřišti Interu Milán.

Sparta byla potrestána za incident z prosincového posledního utkání základní skupiny s Interem na San Siru, kde se zhruba stovka hostujících příznivců pokusila prolomit bariéru. Při následné potyčce bylo zraněno šestnáct členů pořádkové služby.

Letenský celek se kvůli fanouškům v tehdejší pohárové sezóně nedostal do potíží poprvé. Kvůli rasistickým projevům příznivců při domácím duelu s Interem byla klubu uzavřena část stadiónu pro zápas s Beer Ševou. Oba prohřešky navíc mohou ovlivnit budoucí rozhodnutí disciplinární komise.

Sparta musí počítat, že verdikt disciplinárky bude nemilosrdný...

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/fotbal/evropska-liga/clanek/1010624-sparta-recidivou-sama-sebe-vyhani-z-evropy-trest-za-radeni-fanousku-bude-nemilosrdny.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Sparta recidivou sama sebe vyhání z Evropy. Trest za řádění fanoušků bude nemilosrdný"

Post a Comment

Powered by Blogger.