Search

Premier League - preview 7. kola

Tolik opěvovaný Marco Silva na trenérské lavici, Yerry Mina, André Gomes nebo Richarlison v kádru - Everton po letní přestávce vypadal hodně svěže a počítalo se s ním snad i na atakování top šestky. Jenže po parádním startu se všechno začalo komplikovat a Toffees jsou před utkáním s Fulhamem v poměrně jasné pozici. Jakákoli ztráta už bude regulérní průšvih.

Klíčovou postavou Evertonu bude v letošní sezóně zřejmě zmíněný Brazilec Richarlison, který posilil ofenzivu liverpoolského celku z Watfordu za bláznivých 50 milionů liber (s bonusy). Když stál dva zápasy za červenou kartou, Toffees ze dvou domácích zápasů vytěžili pouhý bod. Hlavně prohra s West Hamem leckoho překvapila.

A tak se stalo, že v očích expertů i fanoušků jeden z nejnadějnějších manažerů Premier League Marco Silva vyhrál z posledních 17 ligových zápasů jenom dva (!). Začínáme se tak pomalu dostávat do fáze, kdy bude muset někdejší šéf sestoupivšího Hullu a tápajícího Watfordu konečně svůj talent potvrzovat hlavně výsledky - a ne jen sympatickým a progresivním projevem.

Dostal k tomu docela vhodnou příležitost. Fulham má mizernou obranu, v šesti zápasech dostal už třináct gólů a čisté konto v Premier League ještě neudržel. Everton navíc zápasy s Cottagers miluje jako nikdo jiný. Fulham totiž v Goodison Parku nikdy nevyhrál ligový mač a posledních 21 (!!!) zápasů odjížděl bez bodu. Tahle šňůra je rekordní v rámci celé soutěže.

Slaviša Jokanović ovšem se svým týmem hlavně v útoku docela válí a Fulham rozhodně není žádným nováčkovským otloukánkem. Z dosavadního projevu obou týmů se dá očekávat atraktivní podívaná a sázkaři by mohli s poměrně klidným svědomím zkusit "over". Třeba i proto, že posily z prvního odstavce - Mina a Gomez - jsou pořád zranění, stejně jako Seamus Coleman.

Zajímavé varianty se rýsují v útoku Evertonu, kde střelecky neobstál Cenk Tosun, Niassé je dřevo a Calvert-Lewin proti Arsenalu taky v koncovce pohořel. Silva už několikrát mluvil o schopnostech Richarlisona hrát na hrotu, což by mohlo dát šanci Bernardovi na levém křídle.

Fulham bude ještě před utkáním monitorovat zdravotní situaci stopera Alfieho Mawsona a kapitána Toma Cairneyho. Pro dobro londýnského celku by však měl být fit jen skotský záložník, poněvadž Mawson proti Watfordu hrůzostrašně hořel, a bůhví, jestli o půli střídal kvůli zranění nebo čistě z taktického hlediska.

Pickford - Kenny, Keane, Zouma, Digne - Davies, Gueye - Walcott, Sigurdsson, Richarlison - Tosun (Bernard)

Bettinelli - Fosu-Mensah, Odoi, Chambers, Sessegnon - Cairney, Zambo, Seri - Schürrle, Mitrović, Vietto

Let's block ads! (Why?)

http://www.eurofotbal.cz/clanky/premier-league-preview-7-kola-411042/

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Premier League - preview 7. kola"

Post a Comment

Powered by Blogger.