Search

Démon Džeko zničil Plzeň podruhé hattrickem. Oblíbený klub, smál se

Góly

Domácí: 3. Džeko, 40. Džeko, 64. Ünder, 73. Kluivert, 90+2. Džeko

Hosté:

Sestavy

Domácí: Olsen – Florenzi (C), Fazio, Juan Jesus, Kolarov (75. Luca Pellegrini) – Cristante, N'Zonzi – Ünder (74. Schick), Lorenzo Pellegrini (75. Zaniolo), Kluivert – Džeko.

Hosté: Kozáčik – Řezník, Hejda, R. Hubník (C), Limberský – Procházka, Hrošovský – Ma. Zeman (71. Ekpai), Hořava (64. D. Kolář), J. Kovařík – Krmenčík (78. Jakub Řezníček).

Náhradníci

Domácí: Mirante, Pellegrini, Schick, Marcano, Santon, Zaniolo, El Shaarawy

Hosté: Hruška, Chorý, Havel, Kolář, Řezníček, Pernica, Ekpai

Karty

Domácí: Schick

Hosté: Hejda

Rozhodčí

Raczkowski – Obukowicz, Litskiewicz

Stadion

Stadio Olimpico, Řím

Návštěva

41 243 diváků

Džeko, který vstupoval do velkého fotbalu v Teplicích a stále rozumí česky, na Viktorii umí. Velkou "žízeň" měl i v úterním duelu Ligy mistrů. AS Řím po výprasku na Realu (0:3) potřeboval zabrat a spoléhal se na umění bosenského snajpra.

Džeko nasměroval vývoj utkání už ve třetí minutě. Využil nedorozumění plzeňské obrany a výtečně si naběhl na Kolarovův pas. Z úhlu šel sám na Kozáčika, poradil si s dotírajícím Hejdou a precizní střelou na zadní tyč odšpuntoval skóre zápasu.

"Je to takový podivný ofsajdsystém, plzeňská obrana s tím má veliké problémy," glosoval akci vedoucí k první brance ve studiu O2 Sport Pavel Horváth, někdejší kapitán Plzně a současný trenér druholigového Sokolova. "Po ziscích tam pak přicházely ztráty, s tím ubývají síly a je složité se prosadit," dodal Horváth při hodnocení prvního poločasu.

Džeko si svou druhou trefu schoval na závěr první půle. Po centrovaném balonu se nedomluvili Hejda s Řezníkem, nechali Džeka ve vápně v klidu zpracovat míč a pohodlně ho narvat pod břevno. "Ofsajd systém je v takovém případě riziko, musíte mít jako obránce hráče vždycky před sebou. Nemůže se stát, že po centru ze strany zpracuje balon a zakončí," všiml si dlouholetý stoper a kapitán české reprezentace Tomáš Ujfaluši, druhý host ve studiu O2.

Bosenský kanonýr se postaral i o závěrečnou trefu, v nastavení poslal míč do sítě hlavou po rohovém kopu a podruhé v kariéře proti Plzni zkompletoval hattrick. "Znám je velmi dobře, hrál jsem proti nim už dříve v Česku," hlásil spokojený Džeko. "Bylo to pro nás dobré utkání, dali jsme se dohromady. Jsme blízko svému maximu, tři výhry v řadě nám zvednou sebevědomí. Musíme takhle pokračovat," dodal střelec večera.

Džeko si třemi zásahy rozmnožil povedenou bilanci proti plzeňskému mužstvu. Dvakrát proti českému soupeři nastoupil v Lize mistrů na hrotu sestavy Manchesteru City, v obou zápasech Ligy mistrů přispěl gólem k výhrám anglického favorita (3:0, 4:2).

V útoku AS Řím řádil Džeko proti Plzně i před dvěma lety v Evropské lize. V prvním zápase v Doosan Areně (1:1) odehrál druhý poločas a neprosadil se, v odvetě si ale spravil chuť. V Římě náhdenými brankami nasázel hattrick a zařídil výhru 4:1. To samé zopakoval i v úterý večer.

"Ještě náš čekají čtyři zápasy, hlavně zápasy s CSKA budou velmi důležité. A že jsem dal Plzni už osm gólů? Někdy se stává, že se vám proti jednomu týmu daří. A mým oblíbeným mužstvem je Viktoria," culil se Džeko po utkání.

Džekovy zápasy proti Plzni
17. září 2013 Plzeň - Manchester City 0:3, Džeko první gól
27. listopadu 2013 Manchester City - Plzeň 4:2, Džeko čtvrtý gól
15. září 2016 Plzeň - AS Řím 1:1 , Džeko odehrál druhý poločas, bez gólu
24. listopadu 2016 AS Řím - Plzeň 4:1, Džeko hattrick
2. října 2018 AS Řím - Plzeň 4:0, Džeko hattrick

Let's block ads! (Why?)

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-evropske-pohary-liga-mistru/346545/demon-dzeko-znicil-plzen-podruhe-hattrickem-oblibeny-klub-smal-se.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Démon Džeko zničil Plzeň podruhé hattrickem. Oblíbený klub, smál se"

Post a Comment

Powered by Blogger.