Search

Nečas s Hertlem slavili výhry, brankář Mrázek zůstal na střídačce

Jak hráči Columbusu, tak Caroliny nastoupili v pátek ke druhému zápasu ve dvou dnech. Domácí Blue Jackets po čtvrteční výhře z prodloužení v Detroitu a Hurricanes přicestovali pro změnu po porážce z nastavení od Islanders. V jejich bráně dostala před Petrem Mrázkem tentokrát přednost posila z Toronta, Curtis McElhinney. V premiéře v novém dresu se 35letý gólman blýskl 31 zákroky proti 32 střelám, za což jej zámořští novináři zvolili první hvězdou u výsledku 1:3.

Rozdílovou branku zařídil v 27. minutě útočník Sebastian Aho, jenž navíc ve třetím dějství asistoval i u pojistky Micheala Ferlanda. Jediný český účastník zápasu, útočník Caroliny Martin Nečas (11:05, +/-: 0, 1 střela), se bodově neprosadil a čeká tak na svůj premiérový zápis začínající kariéry v NHL. Domácí Lukáš Sedlák byl stejně jako v prvním zápase sezony jen mezi nehrajícími náhradníky Columbusu.

Po domácím nezdaru s Anaheimem si hokejisté San Jose připsali první body nové sezony, když na ledě Los Angeles nejprve uhráli remízu 2:2 a v prodloužení pak dokonce uzmuli i druhý bod díky trefě Kevina Labanca.

Sharks byli blíže výhře už v řádné hrací době, když odskočili Kings do dvougólového trháku. Skóre otevřel v 10. minutě Timo Meier tečí rány beka Marc-Edouarda Vlasice. Podruhé bylo na hostující střídačce veselo ve 14. minutě, když se i ve druhém startu sezony prosadil z pravého kruhu přesně zakončující Evander Kane.

Los Angeles vrátil do hry kontaktní trefou ještě před prvním odchodem do kabin Anže Kopitar, jenž si zpracoval tečovanou střelu obránce Dereka Forborta a dorážel puk do odkryté brány. Z podobné pozice pak srovnával na 2:2 na startu druhého dějství Tyler Toffoli, jenž trestal ztrátu puku San Jose v obranném pásmu.

Smírné skóre pak vydrželo až do třetí minuty nastavení, kdy si Kevin Labanc nabruslil před bránu na přihrávku Logana Couturea. Po parádní individuální akci zakončené gólovou střelou z prvního zápasu proti Anaheimu tentokrát zůstal bez bodového zápisu český útočník vítězů Tomáš Hertl (19:38, -1, 2 střely). Z pozice nehrajícího náhradníka zápas sledoval obránce Radim Šimek.

Výsledky NHL:

6. 10. 2018 1:00
Góly:
12:58 Dubinsky (D. Savard)
Góly:
01:43 Martinook (Svečnikov)
26:33 Aho (T. Teräväinen, Ferland)
45:30 Ferland (Aho)
Sestavy:
Bobrovskij (Korpisalo) – D. Savard, Werenski, Nutivaara, R. Murray, Kukan, Clendening – Atkinson (A), Dubois, Panarin – Bjorkstrand, Wennberg, N. Foligno (C) – J. Anderson, Dubinsky, Jenner (A) – Duclair, Riley Nash, Milano.
Sestavy:
McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), de Haan, Pesce, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, Aho, Ferland – Williams (C), J. Staal (A), Foegele – Zykov, Nečas, B. McGinn – Svečnikov, Wallmark, Martinook.

Rozhodčí: Nicholson, McCauley – Smith, Tobias

Počet diváků: 18306

6. 10. 2018 4:30
Góly:
17:15 Kopitar (Iafallo, Forbort)
20:37 Toffoli (Pearson)
Góly:
09:42 Meier (Vlasic, J. Thornton)
13:48 E. Kane (Suomela, Donskoi)
62:53 Labanc (Couture)
Sestavy:
Quick (J. Campbell) – Doughty (A), Forbort, Martinez, Muzzin, Fantenberg, Phaneuf – Iafallo, Kopitar (C), Kovalčuk – Toffoli, J. Carter (A), Pearson – Wagner, Kempe, Lewis – Clifford, Amadio, N. Thompson.
Sestavy:
M. Jones (Dell) – E. Karlsson, Vlasic, Burns, J. Ryan, Braun, Dillon – Pavelski (C), J. Thornton (A), Meier – Labanc, Couture (A), Hertl – Donskoi, Suomela, E. Kane – M. Karlsson, Goodrow, Sörensen.

Rozhodčí: Joannette Marc, L ́Ecuyer Frederick – Gawryletz Brandon, Gibbs Darren

Let's block ads! (Why?)

https://hokej.idnes.cz/vysledky-nhl-0ci-/nhl.aspx?c=A181006_065631_nhl_mkr

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Nečas s Hertlem slavili výhry, brankář Mrázek zůstal na střídačce"

Post a Comment

Powered by Blogger.