Search

Pohroma pro Slavii. Pražané v Petrohradě spálili spoustu šancí a prohráli 0:1

Slavia byla v zápase Evropské ligy lepším týmem. Petrohradský brankář Luněv čelil spoustě střel, ale nakonec rozhodl gól Kokorina z 80. minuty.

Petrohrad - Fotbalisté pražské Slavie prohráli v druhém utkání základní skupiny Evropské ligy v Petrohradu 0:1. Český vicemistr vítěze Poháru UEFA a Superpoháru z roku 2008 prakticky celý zápas přehrával, v 80. minutě však z první střely domácích na branku rozhodl střídající Alexandr Kokorin. Červenobílým nebylo nic platné, že soupeře přestříleli 23:7. Miroslav Stoch trefil v první půli břevno.

Slavia má po dvou zápasech na kontě tři body za úvodní domácí výhru 1:0 nad Bordeaux, Zenit o bod více stejně jako vedoucí tým skupiny FC Kodaň. Právě na stadionu dánského klubu se červenobílí představí v dalším duelu 25. října. Do jarních vyřazovacích bojů postoupí první dva týmy.

Trenér Pražanů Trpišovský při absenci hrotového útočníka vsadil na Matouška, který si odbyl pohárovou premiéru v základní sestavě Slavie. Červenobílí v lednu v přípravě v Dubaji podlehli Petrohradu 1:5, tentokrát však od úvodu předváděli v souboji lídrů svých domácích lig úplně jiný výkon.

Jako první sice zahrozil Zenit po Nabiullinově nepřesné střele ze strany, ale ve zbytku poločasu byli mnohem nebezpečnější hosté. V 21. minutě po Matouškově presinku se míč přes Zmrhala dostal ke Stochovi a jeho technický pokus brankář Luňov vytáhl na roh.

Slovenský záložník v dresu Slavie byl viditelně povzbuzený gólem z posledního ligového utkání v Ostravě a patřil k nejlepším hráčům na trávníku. Ve 24. minutě potáhl balon středem pole a ranou ze 27 metrů orazítkoval břevno. Před pauzou ještě domácí brankář vyrazil Matouškovu štiplavou střelu a Zenit vyprovázel do kabin pískot 45 tisíc diváků.

Slávisté pokračovali v dobrém výkonu i po přestávce. Stochův pokus vytáhl v 50. minutě gólman Luňov, o dvě minuty později si Matoušek položil obránce, ale radost zkazil hostům opět domácí brankář.

V 62. minutě doklepl míč do sítě domácí Driussi, ale asistent rozhodčího odmával ofsajd. Vzápětí přišly další šance Pražanů. Hušbauerovu ránu z dálky vytáhl Luňov na roh, po něm hlavičkoval Souček a na brankové čáře odvrátil Paredes. Stejný hráč ani v následné možnosti nedotlačil míč do sítě a proti Hušbauerovi krátce nato opět zasáhl domácí gólman.

Až čtvrt hodiny před koncem znovu zahrozil Zenit, střídající Kokorin však sám před Kolářem selhal. V druhé velké šanci už domácí hráč nezaváhal. Po Paredesově přihrávce postupoval z úhlu na branku a střelou po zemi rozhodl. Za tři minuty mohl odpovědět Ngadeu, Luňov však jeho hlavičku opět zneškodnil. Petrohrad neprohrál v hlavní fázi Evropské ligy ani dvacátý domácí zápas a vyrovnal rekord Sportingu Lisabon.

Utkání 2. kola skupiny C fotbalové Evropské ligy:

Zenit Petrohrad - Slavia Praha 1:0 (0:0)

Branka: 80. Kokorin. Rozhodčí: Göcek - Eyisoy, Yilmaz (všichni Tur.). ŽK: Neto - Souček, Baluta. Diváci: 45.408.

Petrohrad: Luňov - Aňukov, Ivanovič, Neto, Nabiullin (90. Zabolotnyj) - Jerochin, Paredes, Kranevitter - Mak (64. Kuzjajev), Dzjuba, Driussi (63. Kokorin). Trenér: Semak.

Slavia: Kolář - Coufal (83. Frydrych), Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer, Traoré (89. Deli), Zmrhal - Matoušek (53. Baluta). Trenér: Trpišovský.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.aktualne.cz/fotbal/evropska-liga/zenit-slavia/r~1c528f88c80311e89f96ac1f6b220ee8/

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Pohroma pro Slavii. Pražané v Petrohradě spálili spoustu šancí a prohráli 0:1"

Post a Comment

Powered by Blogger.