Search

Schick přijal roli náhradníka a pak rozhodl o vítězství

Zatímco v klubu se útočník AS Řím Patrik Schick zatím spíše hledá, v reprezentaci se začíná střelecky probouzet a potvrzovat roli největší hvězdy týmu. V září se po hezké individuální akci prosadil proti Ukrajině a dnes jako střídající hráč zařídil po třech minutách na hřišti vítězství 2:1 na Slovensku. Vrátil tak český výběr do boje o první místo ve skupině Ligy národů před úterním duelem na Ukrajině.

"Jsem hrozně rád, že jsme to zvládli, protože v posledních zápasech to nebylo ono. Je to strašně důležité vítězství pro vývoj skupiny i pro nás vzhledem k sebevědomí," řekl Schick novinářům. "Tohle vítězství je klíčové pro vývoj skupiny. Proto jsme rádi, že jsme to zvládli a je o co hrát. Teď se dá říct, že se rozhodne na Ukrajině, o jaké umístění budeme hrát," dodal.

Nový trenér Jaroslav Šilhavý nechal aktuálně nejdražšího hráče českého výběru jen na lavičce a nasadil na hrot Michaela Krmenčíka. "Roli na lavičce jsem přijal. Pro tento zápas se typologicky asi víc hodil 'Krmelec'. Trenéři nás na zvolený způsob hry dobře připravili takticky. Za to jim patří dík," ocenil Schick Šilhavého a jeho realizační tým, který v září nahradil kouče Karla Jarolíma a jeho asistenty.

"Slováci nehráli úplně super zápas, ale i kvůli nám, že jsme dobře zvládali taktiku počkat si na ně a vyrážet do protiútoků. To byl třeba rozdíl oproti zápasu s Ukrajinou, kde jsme byli zaskočeni tím, jak soupeř rozehrával a nevěděli jsme, kam dřív skočit. Teď všichni věděli, kde se mají pohybovat. Tím nechci nějak kritizovat práci pana Jarolíma, prostě dnes nám to vyšlo se vším všudy," dodal Schick.

Do hry naskočil v 73. minutě a o tři minuty později vstřelil hlavou rozhodující gól po centru Bořka Dočkala. "Nabíhal jsem zezadu a věděl jsem, že Bořek bude centrovat pravačkou a bude se to točit od brány, tak jsme si míč našel. Bylo to dobře sladěné s náběhem a bylo to jen o tom to trefit," popsal svůj čtvrtý zásah v 11 zápasech za národní tým. "Bořek umí dávat dobré míče, dnes má dvě asistence. Ta jeho kreativita vepředu nám asi předtím chyběla," připustil.

Na stadionu v Trnavě bylo plno, jen v českém sektoru bylo z poloviny prázdno, což Schicka mrzelo. "Trochu jsem čekal, že přijede víc českých fanoušků. To mě mrzí, protože mohli konečně zažít dobrý výkon a vítězství na stadionu. Ale doufám, že na odvetu v Praze (19. listopadu) bude plný stadion a atmosféra bude ještě lepší," dodal.

Let's block ads! (Why?)

http://www.eurofotbal.cz/clanky/schick-prijal-roli-nahradnika-a-pak-rozhodl-o-vitezstvi-412413/

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Schick přijal roli náhradníka a pak rozhodl o vítězství"

Post a Comment

Powered by Blogger.