Search

Dvě stovky fanoušků Slavie pochodují Prahou na derby. Se zájmem je sledují davy turistů

Zhruba dvě stovky fanoušků fotbalové Slavie vyrazily kolem 13:30 z horní části Václavského náměstí na pochod na Letnou k fotbalovému stadionu Sparty. Tam se dnes odpoledne odehraje ligové derby. Pochod sledují desítky policistů, zatím se odehrává v klidu.

Michal Krumphanzl, ČTK

Fanoušci oblečení podle dohody v černém se začali na náměstí u sochy Sv. Václava shromažďovat už kolem 13:00 za početné policejní asistence. Na místě bylo deset policejních vozů a desítky policistů v uniformách i členové antikonfliktního týmu. Policisté upozorňovali fotbalové příznivce, že nesmějí mít zahalené tváře ani používat pyrotechniku.

Příznivci Slavie míří z Václavského náměstí k náměstí Republiky, přes Štefánikův most a tunelem na Letnou. Někteří z nich se před pochodem zásobili plechovkami piva a za velkého zájmu turistů i dalších přihlížejících vyrazili za skandování protisparťanských hesel. Zatím jdou po vytyčené trase, v čele pochodu jsou desítky policistů v uniformách s kuklami.

Pražské derby je největším tahákem 14. ligového kola. Pokud Slavia alespoň remizuje, vrátí se do čela tabulky před Plzeň, v případě vítězství pak navýší náskok před Spartou na propastných deset bodů. Zápas na Letné začne v 17:00.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/fotbal/synot-liga/clanek/1038018-dve-stovky-fanousku-slavie-pochoduji-prahou-na-derby-se-zajmem-je-sleduji-davy-turistu.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Dvě stovky fanoušků Slavie pochodují Prahou na derby. Se zájmem je sledují davy turistů"

Post a Comment

Powered by Blogger.