Search

Federer jubilejní stovku v Londýně nepřidá. Finále Turnaje mistrů si zahraje Zverev

Německý tenista Alexander Zverev si v 21 letech zahraje poprvé finále Turnaje mistrů. Švýcarského favorita a se šesti tituly rekordmana prestižní akce Rogera Federera porazil 7:5 a 7:6. Připravil ho tak zároveň o šanci získat v Londýně jubilejní stý titul na okruhu ATP.

Zverev kráčí ve šlépějích slavných krajanů a Turnaj mistrů se pokusí vyhrát jako třetí Němec v historii. Trojnásobný vítěz Boris Becker byl ve finále naposledy před 22 lety, jednou trofej vybojoval Michael Stich.

Proti Federerovi předvedl Zverev nátlakovou a precizní hru. První set získal poté, co sedmatřicetiletý Švýcar v koncovce zcela vypadl z rytmu při vlastním servisu a poslední game prohrál bez zisku fiftýnu.

Ve druhém setu naopak získal Federer brejk na 2:1, jenže vzápětí o podání přišel a po vyrovnaném průběhu ztratil tie-break 5:7 po fatální chybě na síti.

V nedělním finále bude Zverev bojovat o největší úspěch kariéry a jeho soupeřem v londýnské O2 areně bude buď Srb Novak Djokovič, nebo Jihoafričan Kevin Anderson.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 8,5 milionu dolarů):

Dvouhra - semifinále:

A. Zverev (3-Něm.) - Federer (2-Švýc.) 7:5, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - semifinále:

M. Bryan, Sock (5-USA) - J. Murray, Soares (4-Brit./Braz.) 6:3, 4:6, 10:4.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.aktualne.cz/tenis/federer-jubilejni-stovku-v-londyne-neprida-finale-turnaje-mi/r~40fe5564ea8711e8a470ac1f6b220ee8/

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Federer jubilejní stovku v Londýně nepřidá. Finále Turnaje mistrů si zahraje Zverev"

Post a Comment

Powered by Blogger.