Search

Na finále Fed Cupu bez Kvitové. Sobotu zahájí loučící se Strýcová

PRAHA S reprezentací se loučící Barbora Strýcová rozehraje duelem se Sofií Keninovou finále Fed Cupu s USA. Zápas začne v sobotu ve 14:00, poté v pražské O2 areně nastoupí Kateřina Siniaková s Alison Riskeovou. Kapitán Petr Pála nezařadil do sobotních dvouher nachlazenou Petru Kvitovou.

Finále Fed Cupu proti tenistkám USA rozehraje Strýcová duelem s Keninovou. K druhé sobotní dvouhře nastoupí v pražské O2 areně Siniaková s Riskeovou.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová kvůli teplotě vynechala středeční trénink, v úterý a ve čtvrtek strávila na dvorci dohromady jen tři čtvrtě hodiny. Kapitán Petr Pála se proto rozhodl sedmou hráčku světa šetřit a případně ji zařadit do nedělní dvouhry.

Letošní finále je poznamenáno neúčastí hvězd. Češkám chybí zraněná Karolína Plíšková, americký tým přijel do české metropole bez největších hvězd Sereny a Venus Williamsových, Sloane Stephensové či Madison Keysové.

Češky jsou ve finále pošesté za osm let a v duelu o titul pod vedením kapitána Pály dosud neprohrály. Triumfovaly v letech 2011, 2012, 2014, 2015 a 2016 a v Praze zvládly rozhodující duely s Ruskem (2015), Německem (2014) i Srbskem (2012).

Česká tenistka Petra Kvitová.
Česká tenistka Petra Kvitová (druhá zleva) se zdraví s trenérem Jiřím Vaňkem....

Američanky mají fedcupových trofejí osmnáct a ve vzájemné bilanci s ČR jasně vedou: z dvanácti soubojů vyhrály deset. Loni vyřadily oslabený český tým v semifinále na domácí půdě, v roce 2009 ho porazily v semifinále v Brně.

Let's block ads! (Why?)

https://www.lidovky.cz/sport/ostatni-sporty/na-finale-fed-cupu-bez-kvitove-ceska-jednicka-je-nachlazena.A181109_130612_ln-sport-ostatni_rkj

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Na finále Fed Cupu bez Kvitové. Sobotu zahájí loučící se Strýcová"

Post a Comment

Powered by Blogger.