Search

Nelítostné derby skončilo remízou. Horší Slavii na Letné spasily góly z rohů

Fotbalisté Sparty remizovali v pražském derby se Slavií 2:2. "Nehráli jsme dobře," přiznal trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

Hosté ve šlágru 14. ligového kola vedli od 36. minuty po trefě Ondřej Kúdely, Letenští ještě do pauzy otočili stav po gólu Benjamina Tetteha a proměněné penaltě Guélora Kangy, ale v 70. minutě zajistil dělbu bodů Tomáš Souček.

Slavia tak v derby popáté za sebou neprohrála a vrátila se do čela tabulky o skóre před mistrovskou Plzeň. Sparta nevyhrála počtvrté za posledních pět kol a na třetím místě tabulky ztrácí na červenobílé sedm bodů.

"Dnes jsme nehráli dobře, přišlo mi, že se Sparta lépe pohybovala. S výkonem nejsem spokojený," zhodnotil zápas v rozhovoru pro stanici O2 trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

"Je to ztráta, otočili jsme výsledek a Slavii jsme přehrávali. Bohužel jsme nedokázali udržet úroveň své hry i ve druhém poločase. Zase jsme dostali dva góly po standardních situacích, to je tragédie," řekl kouč Sparty Zdeněk Ščasný.

Derby přineslo skvělý zápas ve vysokém tempu plný rychlých akcí a nadstandardní bojovnosti.

Sparta začala aktivně, ve čtvrté minutě potáhl míč Chipciu, ale v dobré pozici trefil jen obránce. Na druhé straně pálil zpoza vápna těsně vedle Stoch, který v předchozích čtyřech kolech vstřelil pět branek.

Ve 23. minutě měli domácí první gólovou šanci. Tetteh se dostal do úniku ze strany a jeho pokus vyrazil hostující brankář Kolář. Slávistický gólman následně v 35. minutě vyškrábl i dalekonosnou Kangovu ránu.

Vzápětí udeřilo na druhé straně. Po rohu hlavičkoval Kúdela, a i když si Nita na míč sáhl, v cestě do sítě mu nezabránil. Slávistický stoper dal svůj třetí gól v ligové sezoně. O tři minuty později mohli červenobílí vést už o dvě branky. Po centru z levé strany však Olayinka, který dostal v základní sestavě přednost před Matouškem, mířil jen do tyče.

Sparta pak ještě do poločasu nečekaně otočila stav. Ve 42. minutě si nejprve na Čivičův centr z levé strany naběhl Tetteh a hlavou dal coby nejlepší letenský střelec svůj osmý ligové gól v sezoně. Už v nastavení první půle pak po Stanciuově přímém kopu zahrál ve zdi rukou hostující Traoré a Kanga s přehledem proměnil penaltu.

Slávistický kouč Trpišovský na nepříznivý stav rychle zareagoval a už v 62. minutě měl vyčerpaná všechna tři střídání. Sparta pak prováhala několik brejků do otevřené obrany, zbytečně vyklidila pole a v 70. minutě opět inkasovala po rohovém kopu. Po Sýkorově centru poslal hlavou míč do sítě Souček, který předtím v této sezoně skóroval jen dvakrát proti Plzni.

Hosté se pak dožadovali penalty po údajné Štetinově ruce, sudí Ardeleanu ale po konzultaci s videorozhodčím nechal hru pokračovat. Poté pálil vedle Zmrhal a rozkouskovaný závěr už rozhodnutí nepřinesl.

14. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - Slavia Praha 2:2 (2:1)

Branky: 42. Tetteh, 45.+2 Kanga z pen. - 36. Kúdela, 70. Souček. Rozhodčí: Ardeleanu - Nádvorník, Moláček - Franěk (video). ŽK: Kanga, Radakovič, Chipciu - Ngadeu, Kúdela, Traoré, Souček, Olayinka. Diváci: 17.398.

Sparta: Nita - Chipciu, Štetina, Radakovič, Čivič - Stanciu, Kanga, Frýdek, Plavšič - Tetteh (65. Mebrahtu), Pulkrab (53. Šural). Trenér: Ščasný.

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela (52. Deli), Ngadeu, Bořil - Souček, Hušbauer (62. Sýkora) - Stoch, Traoré (46. Baluta), Olayinka - Zmrhal. Trenér: Trpišovský.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.aktualne.cz/fotbal/ceska-liga/nelitostne-derby-skoncilo-remizou-horsi-slavii-na-letne-spas/r~1c15029ce05b11e8bdb7ac1f6b220ee8/

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Nelítostné derby skončilo remízou. Horší Slavii na Letné spasily góly z rohů"

Post a Comment

Powered by Blogger.