Search

ONLINE: Strýcová otočila fedcupový duel s Keninovou, hraje Siniaková

Navýšit vedení českého týmu touží Kateřina Siniaková, v cestě jí stojí Alison Riskeová. Ve prospěch 22leté Češky hovoří vyšší postavení na žebříčku i bilance vzájemných utkání. Domácí jednička zdolala Američanku dvakrát, v posledním střetnutí letos v lednu s ní ale prohrála.

„Jsem připravená a cítím se skvěle. Budu se soustředit hlavně na sebe. Když se mi podaří předvést svůj nejlepší výkon, tak určitě vyhraju,“ věří Siniaková.

Sebevědomím ale oplývá taktéž její soupeřka. „Mám za sebou výborný tréninkový týden a tlak je na Češkách,“ myslí si před začátkem Riskeová, která má jako jediná ze zámořského týmu fedcupové zkušenosti.

Strýcová zařídila vedení skvělým obratem

Strýcová vs. Keninová

Utkání jsme sledovali podrobně

S vědomím, že se jedná o její poslední akci v národním dresu, vstoupila Barbora Strýcová do zápasu s americkou jedničkou Sofií Keninovou. Nejspíš právě proto ji na začátku svazovala nervozita, stále ještě bojovala s emocemi, které ji zaplavily během tónů české hymny.

Češka při svém úvodním podání čelila komplikacím, díky prudkým servisům ale vývoj zvrátila a vzápětí sama soupeřku brejkla. Devatenáctiletá Keninová doplácela na přílišné riziko, chtěla za každou cenu prorazit jistý val, který zkušená Strýcová  trpělivě vystavěla.

Strýcová po finále Fed Cupu skončí v reprezentaci. Nastal čas, řekla

Domácí hráčce často stačilo vrátit míč do kurtu a vyčkávat na chyby protivnice. A ty také přišly. Za stavu 3:3 a 30:30 mladá Američanka nejprve pokazila jednoduchou smeč u sítě, následně proti brejkbolu opět neukočírovala vysoko nalitý míček.

Ovšem Strýcová darovaný náskok k definitivnímu doražení Keninové nevyužila a první sada dospěla do tiebreaku. V něm Češka vedla 2:1, jenže pak Američanka v útoku přidala trpělivost na úkor rizika a zkrácenou hru ovládla poměrem 7:5.

Do druhého dějství lépe vstoupila domácí reprezentantka. Přestože ve všech třech gamech na podání čelila dvěma brejkbolům, odskočila do vedení 4:1. Strýcová si už náskok s přehledem pohlídala a zvítězila 6:1.

Rovněž do rozhodující sady drobná česká bojovnice vlétla s elánem a nadšením. Chytrá hra, skvělý pohyb a nesmírná urputnost v kombinaci se třemi dvojchybami Američanky vynesly Strýcové pohodlné vedení 5:2.

Pak sice Češka na chvíli vypadla z tempa, z devíti výměn osm prohrála, dovolila soupeřce snížit na 4:5, ale v pravou chvíli se na vítěznou vlnu vrátila. Poté, co Keninová nedosáhla na bekhendový volej, vybuchla O2 arena v záplavě ohlušující radosti. 

„Byl to velmi emotivní zápas, měla jsem pořád nervy. Hlavně jsem to chtěla doťukat do konce, což se naštěstí povedlo. Spadlo to ze mě po prvním setu, říkala jsem si, že musím zahrát změnu a vyšlo to,“ prozradila v rozhovoru pro ČT Strýcová.

Do nedělní čtyřhry nahlásil Pála světové jedničky a letošní dvojnásobné grandslamové vítězky Siniakovou a Barboru Krejčíkovou, v americké nominaci figurují Danielle Collinsová a Nicole Melicharová. 

Finále tenisového Fed Cupu v Praze (tvrdý povrch):

ČR - USA 1:0 po úvodní dvouhře

Strýcová - Keninová 6:7 (5:7), 6:1, 6:4.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.idnes.cz/fed-cup-finale-cesko-usa-1-den-zpravodajstvi-fkq-/tenis.aspx?c=A181109_190459_tenis_elv

Bagikan Berita Ini

0 Response to "ONLINE: Strýcová otočila fedcupový duel s Keninovou, hraje Siniaková"

Post a Comment

Powered by Blogger.