Search

AC Milán se proti obří pokutě od UEFA znovu odvolává k arbitráži - iDNES.cz

UEFA v létě za porušení finančních pravidel vyřadila AC Milán už z tohoto ročníku Evropské ligy. Po jeho odvolání ale CAS označil trest za nepřiměřeně přísný vzhledem k tomu, že Milán teprve v červnu začal fungovat pod obchodním plánem nových vlastníků.

Nyní UEFA udělila Milánu jednu z největších pokut od zavedení sankcí za porušení finanční fair play v roce 2014. Pohárový distanc vstoupí v platnost, pokud italský tým nebude mít do června roku 2021 v rovnováze své fotbalové příjmy a výdaje.

Americký hedge fond Elliott v létě převzal AC Milán poté, co mu dosavadní čínský majitel Li Jung-chung nedokázal splatit dluh ve výši 300 milionů eur.

Čínští vlastníci koupili klub loni od dlouholetého majitele Silvia Berlusconiho. Následně si vzali vysokou půjčku a za posily utratili zhruba 200 milionů eur, čímž podle UEFA porušili pravidlo o vyrovnanosti výdajů a příjmů.

Let's block ads! (Why?)

https://fotbal.idnes.cz/ac-milan-pokuta-abritraz-odvolani-financni-fair-play-f93-/fot_zahranici.aspx?c=A181225_190434_fot_zahranici_ten

Bagikan Berita Ini

0 Response to "AC Milán se proti obří pokutě od UEFA znovu odvolává k arbitráži - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.